1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bunun adı gazetecilik değil, provokatörlük
Bunun adı gazetecilik değil, provokatörlük

Bunun adı gazetecilik değil, provokatörlük

“Libya'daki yabancı askerlerin geri çekilmesi yakında başlayacak ve ipten kazıktan kurtulmuş bir sürü şeriatçı ÖSO askeri TC vatandaşlığına geçirilip, bir de hepsine maaş bağlanacak” bu ithamlar T24 haber sitesinde Mehmet Yılmaz tarafından kaleme alındı.

19 Haziran 2021 Cumartesi 12:49A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazetecilik yapmanın ötesine geçip provokatörlük yapan T24 yazarı Mehmet Yılmaz, Suriye’den Libya’ya giden savaşçıların Türkiye’de vatandaşlığa alınacağı iddiasını doğru kabul edip nefret dalgası oluşturmayı hedefledi. 

Üstüne üstlük “İpten kazıktan kurtulmuş bir sürü şeriatçı” ile Müslümanları asalım, keselim diyen zihniyetin şaha kaldırıldığı yazıda Yılmaz, aleni bir şekilde Müslümanları ötekileştirdi.

Türkiye'nin de desteklediği meşru Libya hükümetinin yanında savaşa dahil olanları “paralı asker” olarak niteleyen Yılmaz’ın “Müslümanlar kardeştir” düsturundan habersiz olmadığı bilinirken bu şekilde düşmanlaştırıcı bir söyleme başvurması kendisinin İslam’a olan bakışını yansıtıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Libya’da savaşa dahil olan Suriyeliler için söylediği şu sözleri alıntılayan: “Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. O ortak paydalar çerçevesinde onlar Libya'da bulunuyorlar. Kiminle beraber? Şu anda Suriye'de bizimle beraber mi bunlar? Bizimle beraber. Bizimle beraber olan bu kardeşlerimiz orada da beraber olmayı kendilerine şeref telaki ediyorlar. Ve oraya gidişlerinin bir manevi boyutu da ayrıca var. Ama bundan Bay Kemal anlamaz.”

Mehmet Yılmaz, Erdoğan’ın sözlerinden hemen sonra şu cümleyi kuruyor: Bu "manevi boyut" dediği şeyin ne olduğunu biliyoruz; Müslüman Kardeşler Davası!

Kendisinin ‘Müslümanların nasıl düşündüğünü de’ bildiğini anladığımız Yılmaz’ın sözleri öfke ve nefret söyleminden geçilmiyor.

Açıkça Müslümanları ötekileştiren, onları salt paralı asker olarak gören, T.C vatandaşlığı alacaklarını iddia eden Mehmet Yılmaz’ın; gazetecilik ve yorumculuğun ötesine geçerek provokatörlük yaptığı dikkatlerden kaçmıyor.

Mehmet Yılmaz bu düşmanlık üreten sözlerinin ardından itham ve karalamalarına şu şekilde devam ediyor: Öyle görünüyor ki Libya'daki yabancı askerlerin geri çekilmesi yakında başlayacak ve ipten kazıktan kurtulmuş bir sürü şeriatçı ÖSO askeri TC vatandaşlığına geçirilip, bir de hepsine maaş bağlanacak.

Rejimin, bu insanları gelecekte "paramiliter güç" olarak kullanmak isteyebileceğini düşünmemiz için çok neden var.

Mafya ile işbirliği yapıp gazeteci dövdüren, gazete binası bastıran bir zihniyet, emin olun ki bu öldürmeye alışmış şeriatçı tipleri kullanması gerektiğini düşünürse, tereddüt etmez, kullanır.

Mehmet Yılmaz’ın; iftira, doğrulanmamış bilgi ve aleni ötekileştirici ithamlarının ardından yazdığı bu satırların bırakın gazeteciliği, insanlığa bile sığmadığı açıkken; ısrarlı bir şekilde bu tezlerin öne sürülmesi Mehmet Yılmaz’ın içindeki Müslüman düşmanlığını yansıttığı bir gerçektir.

 

Mehmet Yılmaz'ın yazısında geçen çirkin ifadelerden sadece birisi; 

mehmet-yilmaz-kanit-1.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum