1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bunlar sadece Suriyelilere değil, Türkiyelilere vatandaşlık verilmesine de karşılar!
Bunlar sadece Suriyelilere değil, Türkiyelilere vatandaşlık verilmesine de karşılar!

Bunlar sadece Suriyelilere değil, Türkiyelilere vatandaşlık verilmesine de karşılar!

Belçika’dan AK Parti fazla oy alınca “'çifte vatandaşlık kaldırılsın çağrısı” geldi…

18 Mayıs 2023 Perşembe 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Belçika'da milliyetçi muhafazakâr Flaman N-VA Partisi üyesi Zuhal Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Erdoğan, Flaman bölgesinde Türkiye'de olduğundan çok daha popüler. Yüzde 72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin Flaman bölgesinde beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu, Erdoğan'a oy vermeyi imkânsız kılmaktır" dedi. 

Suriyeli mültecileri asılsız iddialarla hedef alanların en büyük söylemi “vatandaşlık üzerinden oy” iddiasıydı. Hiçbir karşılığı olmayan bu iddia şimdi de Avrupa’daki Türkiyeliler için dillendiriliyor.

Zuhal Demir, açıklamalarının devamında "çifte vatandaşlığı kaldırma veya oy hakkı tanımayan sembolik bir forma indirgeme" çağrısında bulundu. Göçmen bir ailenin kızı olan Demir, AK Parti ve Erdoğan’a fazla oy çıkmasından rahatsız olduğu için Türkiyelilere çifte vatandaşlık verilmesini istemiyor.

Demek ki bu sorunlu zihniyet sadece Suriyelilere değil, Türkiyelilere vatandaşlık verilmesine de karşıymış. Cumhuriyet vb. yayın organları ise bu sözleri yorumsuz haber yapıyor. Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı çıkanların Türkiyeliler konusundaki “tutarlılığı” göz yaşartırken ne kadar insanlıktan nasibini almamış bir kitle ile muhatap olduğumuz da bir kere daha ortaya çıktı!

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum