1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Bulgaristan’da Hamas Heyetine Baskın
Bulgaristan’da Hamas Heyetine Baskın

Bulgaristan’da Hamas Heyetine Baskın

Bulgaristan’da üç gün boyunca çeşitli temaslarda bulunan Hamas parlamento heyeti, kaldığı otelde baskın yedi.

16 Şubat 2013 Cumartesi 11:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Resmi bir ziyaret için Bulgaristan’a giden İslamî Direniş Hareketi mensubu parlamento heyetinin kaldığı otelin bugün sabah saatlerinden Bulgar güvenlik güçleri tarafından basıldığı belirtildi.

Baskınla ilgili olarak bir açıklama yapan Hamas’a bağlı parlamento grubu, üç günlük ziyaretin ardından Bulgar güvenlik güçlerinin Siyonist işgal yönetiminin baskılarını bahane ederek dün (15 Şubat Cuma) heyetin bulunduğu merkezi bastığını ve heyeti ülkeyi terk etmeye zorladığını kaydetti.

Yapılan açıklamanın devamında, Hamas parlamento heyetinin üç gün süren resmi ziyaretinin ve bu süre içinde bir çok resmi yetkili ve kurumla görüşmesinin ardından bu şekilde baskına uğramasının şaşkınlıkla karşılandığı ifade edildi.

Ülkeyi ziyaret eden heyet içinde yer alan Hamas liderlerinden milletvekili Dr. Salah El-Berdevil Sofya’da kaldıkları oteli basan güvenlik güçlerinin ülkeyi terk etmeleri için kendilerini bir araca bindirip havaalanına götürdüklerini, bu baskının Yahudi asıllı olan Dışişleri Bakanının özel talimatıyla yapıldığını söyledi.

FİLİSTİN HÜKÜMETİNDEN KINAMA

Filistin hükümeti Bulgar güvenlik güçlerinin dokunulmazlığı olan ve resmi ziyaret için ülkede bulunan Hamas parlamento heyetinin bulunduğu oteli basıp, apar topar onları havaalanına götürmesini Bulgar hükümeti nezdinde protesto ederken, Filistin Parlamentosu da yayınladığı açıklamada korsanca baskını şiddetle kınadığını belirtti.

Filistin hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu yaptığı açıklamada “Siyonist işgal rejiminin baskılarına nasıl boyun eğildiğini açıkça gösteren bu tutumu şiddetli kınıyoruz” dedi.

Baskınla ilgili bir açıklama da Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr’dan geldi. Dr. Bahr parlamento heyetine yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınadıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum