1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bulgaristan Polisi Afganistanlı Göçmeni Öldürdü
Bulgaristan Polisi Afganistanlı Göçmeni Öldürdü

Bulgaristan Polisi Afganistanlı Göçmeni Öldürdü

Bulgaristan’a girmeye çalışan bir Afganistanlı göçmen, Bulgaristan polisinin açtığı ateşle hayatını kaybetti.

16 Ekim 2015 Cuma 12:48A+A-

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgi Kostov, ülkeye girmeye çalışan bir grup yabancının Bulgaristan polisine karşı saldırgan davrandığını, bazılarının silah çektiğini iddia etti. Kostov, polislerin ateş açmak zorunda kaldığını ve polislerin yaraladığı Afganistan uyruklu bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yetkililer, Bulgaristan’ın Burgaz şehrinin güneyinde sınırdaki Sredetz köyü yakınlarında meydana gelen olayda, ülkeye girmeye çalışan 48 kişinin gözaltına alındığını da belirtti. Göçmenlerin yaşlarının 20-30 arasında değiştiği de vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Kostov, Afganistanlı göçmenin öldürüldüğü Sredetz köyü ve bölgesinin bağlı olduğu Elhovo Bölge Sınır Polis Müdürlüğü’ne giderek bilgi aldı.

Bulgaristan Başbakanı Toplantıyı Terk Etti

Belçika'nın başkenti Brüksel’de “mülteciler” konulu Avrupa Konseyi toplantısına katılan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, perşembe günü saat 22.00 sıralarında, bir Afganistanlı göçmenin, ülkesinin sınırında polis tarafından öldürülmesi nedeniyle toplantıyı terk etti. Borisov, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite’ye vekâlet verdi.

Kaynak: Reuters, Anadolu Ajansı, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT