1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bülent Arınç'tan 2004 MGK Kararı Açıklaması
Bülent Arınç'tan 2004 MGK Kararı Açıklaması

Bülent Arınç'tan 2004 MGK Kararı Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç, 2004 yılındaki MGK kararlarının sadece tavsiye niteliğinde olduğunu bunların hiçbir zaman uygulanmadığını söyledi.

28 Kasım 2013 Perşembe 15:57A+A-

MGK'nın 2004 Ağustos ayı toplantısında aldığı belirtilen kararlarıyla ilgili olarak hükümet sözcüsü Bülent Arınç'tan açıklama geldi. Arınç, alınan kararların tavsiye niteliğinde olduğunu ancak hiçbir zaman uygulanmadığını belirtti. 

Bursa'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Arınç, "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlığıyla bir gazetede yer verilen habere ilişkin, "2004'ü bırakın, biz 2002 sonunda AK Parti olarak iktidara geldik. 11'inci yılımıza girdik. 11 yılda bu MGK'da kabul edildiği varsayılan konuların hiç biri gerçekleşmediği gibi bunun tam aksine dindarların, dini toplulukların bireysel olarak insanları rahatsız edecek, onları takip altına alacak, onlarla ilgili olumsuz birtakım çalışmalar yapacak hiçbir şey yapmadık'' dedi.

Arınç şunları söyledi:

Ben de uçakta gelirken gazeteleri okuduğumda haberdar oldum. Ben Mayıs 2009’dan itibaren MGK toplantılarına giriyorum. Böyle bir plan varsa ki gizlidir, gazeteci bunu haber yaptı bilemem. Ben o tarihte Meclis Başkanıydım. Meclis başkanları MGK’da temsil edilmez. Daha sonra üye sayısı arttırıldı. Bütün Başbakan yardımcılarının girmesi mümkün oldu. 2006’dan itibaren MGK’nın üye profili değişmiş oldu. Bu karar doğru mu yanlış mı bilemem. O toplantıda yoktum. Bir de araştırma gerek. Bugün belki Başbakan bir açıklama yapabilir. Doğrudan kendisini ilgilendirdiği için. 2002 sonunda iktidara geldik. 11 yılda bu MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirisi gerçekleşmediği gibi dindarları, insanları rahatsız edecek hiçbir şey yapmadık. Ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. MGK Siyaset Belgesi’ni değiştirdik. İrtica bir iç tehdit olarak görülürken Ak Parti hükümetleri zamanında bu değiştirildi. İrticayı tehlike olmaktan çıkaran hükümet nasıl olur ki böyle yazılı bir şey yapsın. Böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece tavsiye niteliğinde olabilir. Hükümet kesinlikle bu yöndeki tavsiyelere uymamıştır. Taraf Gazetesi bunu nereden temin etti. Onu da kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir.

Başbakan danışmanı Yalçın Akdoğan ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda o kararın hükümünde tarafından "yok" hükmünde değerlendirildiğini yazdı.

 

HABERE YORUM KAT