1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bugün Gazetesi’nden İpek-Koza Operasyonuna IŞİD’li Cevap!
Bugün Gazetesi’nden İpek-Koza Operasyonuna IŞİD’li Cevap!

Bugün Gazetesi’nden İpek-Koza Operasyonuna IŞİD’li Cevap!

Bugün gazetesi, IŞİD'e karşı yapılan operasyonlarda kullanılan askerî teçhizat ve lojistik desteği IŞİD'e destek olarak lanse etti.

01 Eylül 2015 Salı 13:36A+A-

Haksöz Haber

Kanaltürk, Bugün gazetesi, Bugün TV gibi yayın kuruluşlarının bağlı olduğu İpek-Koza Grubu’na karşı gerçekleştirilen emniyet operasyonuna karşı bu sabah (1 Eylül 2015) Bugün gazetesi bir karşı atakla adeta cevap verdi. “Basın özgürlüğü”; “insan hakları” yetmemiş olacak ki uluslar arası camiaya “Bize operasyon yapanlar kimler tanıyın!” dercesine tezviratlar içeren bir manşet ile çıkmış.

bugun_gazetesi.jpg

IŞİD’e Türkiye’den yapılan sözde yardımların belgelendiği intibaını vermeye çalışan gazeteyi Cumhuriyet gazetesinin başındaki Can Dündar da bugün attığı twitlerle desteklemiş ve aklınca “Algı Operasyonu”nu güçlendirmiş.

can_dundar_tweet.jpg

Oysa haberde bahsedilen ve belge diye sunulan aynı fotoğraflar, daha önce IŞİD’e karşı olan direnişçiler ve Türkmenlerin desteklenmesiyle ilgili olarak Cumhuriyet gazetesine de haber olmuştu. Daha da önemlisi Türkiye üretimi diye “delil” olarak sunulan araç gereçlerin Özgür Suriye Ordusu’na bağlı güçlerce hangi atölyelerde ve nasıl üretildiğine dair fotoğraflar yabancı basında da yayınlanmıştı.

İşte Cumhuriyet gazetesinin aynı fotoğraflarla 4 temmuz 2015 tarihinde yaptığı haber ve fotoğrafların orijinalleri:

https://web.archive.org/web/20150728081236/http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/313447/Halep_in_en_kotu_gecesi.html

Haberdeki fotoğraflar, bahsedilen lojistik parçalarla ilgili üretim yapılan atölyeler ve daha fazlası da bu sitede:

http://www.ibtimes.co.uk/syrian-rebels-use-homemade-weapons-against-assads-forces-1446415

Anlaşılan "paralel yapı" karşı atağa özellikle bu argümanlarla geçerek “azılı teröre destek veren Türkiye” imajını pekiştirmeyi ve ulusötesi dostlarını bu şekilde yanına çekmeye ve iknaya(!) çalışıyor. Demek ki önümüzdeki günlerde bu tezviratlardan bolcasına muhatap olacağız.

Muhtemeldir ki ve Can Dündar’ın twitlerinden de anlaşıldığı kadarıyla, daha önce aynı konuda mimli olan Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi bu karşı-operasyonda "paralel yapı"ya lojistik destek sunmaya devam edecek.

İnsanları aptal ve hafızaları yok sayan algı operatörlerine atasözünün yeni versiyonuyla cevap verilebilir:

"Yalancının mumu ARAMA MOTORLARI'nı tuşlayana kadar"

HABERE YORUM KAT