1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bugün, Bir Yazarını Gönderdi
Bugün, Bir Yazarını Gönderdi

Bugün, Bir Yazarını Gönderdi

Bugün Gazetesi, 17 Aralık operasyonu konusunda yayın politikasına aykırı görüşlere sahip olan Vedat Bilgin'in yazılarına son verdi. Gazetenin yazarın veda yazısına da yer vermediği öne sürülüyor.

23 Aralık 2013 Pazartesi 11:56A+A-

17 Aralık operasyonunun ardından bazı yazarlarının bile yayın politikasına çeşitli eleştiriler getirdiği Bugün Gazetesi’nde bir yazarın daha yazılarına son verildi.

Gazetenin yazarlarından Vedat Bilgin’in yazarlarına yönetim tarafından son verildiği bildiriliyor. İddialara göre Bilgin’in veda yazısı da yayınlanmadı. Bilgin, veda yazısını Facebook üzerinden okuyucuları ile paylaştı.

Bilgin’in gazetede yayınlanmayan veda yazısı şöyle:

“Bugüne kadar hayatım boyunca uğruna fikir düzeyinde mücadelesini verdiğim, dış müdahalelere karşı milli bağımsızlığımızı, militarist vesayete karşı milli irademizi, fikir özgürlüğünü ve bu topraklardaki bin yıllık Türk –İslam medeniyetini ve kardeşliğimizi bir dava bilinciyle savunabileceğim bir fikir platformu oldu Bugün Gazetesi benim için. Yazdığım yazıların milletimden karşılığını, yankısını gördüğümde benim için daha fazla yazma şevki oluşmuştu…

Dünya ve Türkiye bu kadar hızlı değişirken, ortaya çıkan olaylar karşısında birlikte yola çıkanların, birçok benzer görüşü paylaşanların, bu uzun yolda farklılaşmaları, hatta birbirleriyle çelişen siyasal ve fikri tavır almaları anlaşılabilir bir şeydir. Bugün gazetesinde de buna benzer bir farklılaşmanın yaşandığına şahit olmak şaşırtıcı olmamalıdır.

Bugün Gazetesinin yönetimiyle, yaşanan son gelişmeler karşısında farklı tutum ve düşünceye sahip olduğumuz ortaya çıkmıştır. Bu durumun gazete yönetimince şahsıma bildirilmesi beni bu veda yazısını yazmaya götürmüştür.

Demokratik değerleri savunan milliyetçi bir siyaset anlayışına sahip birisi olarak, ülkeme ve tarihe karşı olan sorumluluğumu her zeminde demokrat bir tavrı kararlılıkla sürdürmeme bundan sonra da devam edeceğim. Bu vesileyle Bugün camiasına ve okuyucularıma Allaha ısmarladık diyorum.”

TAŞGETİREN DE AYRILMIŞTI

Gazetenin önemli yazarlarından Ahmet Taşgetiren de geçtiğimiz günlerde operasyon üzerine bir yazı yazmış ve bu operasyondan Gülen cemaatinin de büyük zarar göreceğini belirtmişti. Bu yazı üzerine cemaatten gelen eleştiriler üzerine Taşgetiren yazılarına son vermişti. Taşgetiren veda yazısında son gelişmeler konusunda gazetesi ile aynı şekilde düşünmediğini belirtmiş ve yayın politikasına karşı çıkmıştı. (Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum