1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bugün 15.00'te Halep İçin Beyazıt'tayız!
Bugün 15.00te Halep İçin Beyazıttayız!

Bugün 15.00'te Halep İçin Beyazıt'tayız!

Özgür-Der Ramazan ayında her cumartesi Beyazıt Meydanı'nda Suriye Halkı ile dayanışma eylemi yapılacağını duyurdu.

01 Ağustos 2012 Çarşamba 00:00A+A-

"Müminler Halep Direnişini Sahipsiz Bırakmaz" 

Özgür-Der Ramazan ayı içerisinde cumartesi günleri yapacağını duyurduğu Suriye ile dayanışma eylemlerinin üçüncüsünü yarın yapacak. Geçtiğimiz günlerde Halep'te başlayan katliamların ve direnişçilerin onurlu mücadelesinin konu olduğu eylemde Suriye Devrim Yüksek Konsey Sözcüsü Halid Ebu Salah konuşmacı olacak.

Aşağıda tam metni bulunan eylem davetinde izzet ve şerefi uğruna savaşanların yanında durmanın önemine dikkat çekiliyor. İçinde bulunduğumuz Davette, Ramazan ayında; dualarımızla, söylem ve eylemlerimizle ve bunun yanında zekat ve infaklarımızla Suriye cihadının muzaffer olması için yardımda bulunmamaız gerektiğinin altı çiziliyor.

Ramazan ayında her cumartesi günü saat 15.00'da Beyazıt Meydanı'nda düzenlenecek olan eylemlerin üçüncüsü önümüzdeki cumartesi günü yani 4 Ağustos'ta yapılacak.

Humus Devrim Sözcüsü Halid Ebu Salah de eyleme katılacak. Aşağıdaki videolarda Ebu Salah, Humus-Baba Amr'da katledilen bir çocuğu taşırken ve kendisi yaralandığı zaman verdiği demeci izleyebilirsiniz:

Yapılan çağrının tam metni:

Oruç Tutup Dua Eden Müminler

Halep/Suriye Direnişini Sahipsiz/Yardımsız Bırakmaz!

Sabır, azim ve merhamet ayı Ramazan’da, Baas-Esed despotizmine karşı direnen Suriye’li kardeşlerimizle dayanışmak için Cumartesi günü saat 15:00’de bir kez daha Beyazıt Meydanı’ndayız.

Suriye halkı 50 yıllık Baas zulmüne karşı bütün ülke sathında şehir şehir, mahalle mahalle direniyor/başkaldırıyor. Adalet ve özgürlük şiarıyla meydanlara çıkan Suriye halkının üzerine tanklar ve savaş uçaklarıyla çullanan Şebbiha rejimi Rusya ve İran’ın desteğiyle işlediği katliamlara yenilerini eklemek üzere yığınaklar yapıyor.

Hiçbir Müslüman muhaberat ve şebbiha çetelerinin Suriye’de işlediği cinayetlere, giriştiği katliam ve yıkımlara seyirci kalamaz. BM Gözlemcileri gibi katliamları izleyip rapor tutmakla değil direnen kardeşlerimizle dayanışmak gibi bir görevimiz olduğunu unutmayalım.

Zulmün kanlı ve paslı çarklarını kırmak adaleti ve merhameti coğrafyamızda muktedir kılma görevi bizlerin omuzlarındadır. Suriye halkının mücadelesinin zaferle taçlanması için başkalarının değil öncelikle bizim üzerimize düşenleri hatırlayalım.

Sadece dualarımızla değil söylem ve eylemlerimizle, infak ve zekâtlarımızla da Suriye cihadının muzaffer olması için topyekûn seferber olmalıyız. Baas-Esed cuntasına karşı Allah rızası için girişilen bu kutlu mücadeleden nasipsiz kalmak her bir Müslüman için büyük bir hüsrandır.

Suriye’de kesintisiz olarak 16 aydır tanklara ve savaş uçaklarına karşı meydan okuyan mücahitlerin savaşı kaybetmesi için seferber olan zalimler karşısında eli-kolu bağlı duranlar büyük bir utanç ve zillete mahkûmdurlar.  Oysaki Müslümana utanç ve zillet değil izzet ve şeref yakışır.

Suriyeli kardeşlerimiz İslam ümmetinin izzet ve şerefi uğrunda savaşırken bize düşen Türkiye’nin hemen her yerinden ses vermek, kardeşliğimizin gereği olarak maddi-manevi destek sunmaktır. Allah yolunda infak edeceğimiz mallarımız üzerinde en çok da Allah yolunda cihad edenlerin hakkı olduğunu unutmayalım.

Bu haftaki Suriye’ye destek eylemimize Humus'taki Devrim Konseyi’nin sözcüsü Halid Ebu Salah da katılacak. Ebu Salah’ın Suriye’deki son gelişmeler hakkında bir sunum yapacağı eylemimize katılımınızı bekleriz.

Özgür-Der

HABERE YORUM KAT

5 Yorum