1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bugün 13.00'te Fatih Saraçhane Parkındayız!
Bugün 13.00'te Fatih Saraçhane Parkındayız!

Bugün 13.00'te Fatih Saraçhane Parkındayız!

Bugün 13.00'te “Darbeciler Mursi’yi yargılayamaz!” demek için Fatih Saraçhane Parkındayız.

03 Kasım 2013 Pazar 00:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Askerî darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 4 Kasım Pazartesi günü mahkemeye çıkarılacak.

Darbeden bu yana gösterilerini sürdüren Mısır halkı binlerce şehide rağmen 4 Kasım’da büyük bir gösteriye hazırlanıyor. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, “Halkın İradesinin Yargılanması” adı altında yapılacak geniş çaplı gösteriler için halkı sokaklara dökülmeye davet etti. Meşru cumhurbaşkanının darbe yönetimi tarafından yargılanmasını protesto etmek üzere Kahire’nin farklı noktalarından mahkemenin yapılacağı merkeze doğru yürüyüşe geçilecek.

Özgür-Der’den Protestoya Davet

Öte yandan Mısır’da olduğu gibi mahkeme günü dünyada da merakla bekleniyor. Türkiye’de mahkemenin meşru olmadığını vurgulamaya dönük protesto eylemleri düzenlenecek.

Mısırlı kardeşlerimizin davetine Türkiye’den icabet etmek için sorumluluk çağrısında bulunan Özgür-Der, 3 Kasım Pazar günü 13.00’te İstanbul’da Saraçhane Parkı’nda; 4 Kasım Pazartesi günü 12.30’da Ankara’da Mısır Elçiliği önünde; 4 Kasım Pazartesi 12.30'da Diyarbakır'da AZC Plaza önünde protesto eylemi düzenleyecek. Eylemlere çeşitli kuruluşların da destek vermesi bekleniyor.

İSTANBUL

3 Kasım Pazar / 13.00 / Saraçhane Parkı

ANKARA

4 Kasım Pazartesi / 12.30 / Mısır Elçiliği

DİYARBAKIR

4 Kasım Pazartesi / 12.30 / AZC Plaza Önü

ADANA

4 Kasım Pazartesi / 12.00 / 5 Ocak Meydanı / Adana Ümmet ve Kardeşlik Plt.

HABERE YORUM KAT