1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bu Zulmü Yapanlar Yine Cezasız mı Kalacak?
Bu Zulmü Yapanlar Yine Cezasız mı Kalacak?

Bu Zulmü Yapanlar Yine Cezasız mı Kalacak?

Türkiye'nin Suriye sınırında sivil insanlara yönelik suistimaller artarak devam etmekte. Sınır kapılarında meydana gelen insan hakları ihlallerine bir yenisi daha eklendi.

07 Aralık 2015 Pazartesi 15:25A+A-

Sınırdaki kötü muameleye maruz kalan bu sefer Suriyeli bir gazeteci oldu, Suriyeli gazeteci Muhammed El-Hatip bugün Türkiye'ye girerken sınırda Türkiye askerleri tarafından dayak işkencesi gördüğünü iddia etti.

Suriyeli gazeteci Muhammed El-Hatip'in sınırda iddia ettiği işkence olayı, Arap basınında ve sosyal medyada oldukça yer aldı.

Suriye'de bombalar altında Suriye halkının çilesini dünyaya duyurmaya çalışan gazeteci Muhammed El-Hatip, bugün Türkiye'ye girerken sınırda yaşadığı olayı şu sözlerle özetledi:

"Sadece pasaportumu ve basın kartımı verdiğim anı hatırlıyorum.. Yere fırlattılar.. 3 Türk jandarması bana vurmaya başladı. Tekme, yumruk, kemer herşey ile vurmaya başladılar.. Son darbeyi gözümde hissetim.. Jandarma dayak atmayı bırakana kadar yarım saat boyunca o gözümle göremedim! Dayak yediğim süre boyunca aklımda dolaşan tek bir cümle vardı 'Sınırımızı Suriyelilerin karşısında kapatmayacağız."

Suriyeli gazeteci Muhammed El-Hatip, bugün Twitter'ında bu mesajı paylaştı:

"Ben Suriyeliyim. Fakat Türk halkına şunu söylemek istiyorum. Biz sizinleyiz sizin düşmanınız bizim de düşmanımızdır."

06-12-2015-09-03-07199100.jpg

Muhammed Al Hatip, vucudundaki darp izlerinin görüntülerini sosyalmedyada paylaştı.

cvi322eusaazxwo.jpg

Kaynak : Medyatimes

HABERE YORUM KAT

1 Yorum