1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bu Yapılan Zulümdür!
Bu Yapılan Zulümdür!

Bu Yapılan Zulümdür!

Daha önce baskına uğrayarak aralarında Alpaslan Kuytul'un da bulunduğu çok sayıda yönetici ve üyesinin tutuklandığı Furkan Vakfı bu sefer de kendisiyle irtibatı olduğu iddia edilen öğrenci evleri üzerinden haksız bir muameleye maruz kaldı.

07 Nisan 2018 Cumartesi 14:14A+A-

Furkan Vakfına yönelik gerçekleştirilen operasyon ve soruşturma devam ediyor. Daha önce 28 Şubat sürecini aratmayan şekilde baskına maruz kalan, genel başkanı Alpaslan Kuytul ve çok sayıda üyesi tutuklanan ve geçici süreliğine faaliyetten men edilen Furkan Vakfı bu sefer de öğrenci evlerine reva görülen muameleyle gündemde.

Vakıfla bağlantılı olduğu iddia edilen birçok öğrenci evine yapılan baskınlarda öğrenciler ve evlerde bulunan eşyalar sokağa terk edildi.

Adana'nın Seyhan ilçesinin Karasoku, Ulucami, Yeşilevler mahallelerine ve Abidin Paşa Caddesinde mesken olarak kullanılan öğrenci evlerinin, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ve Valilik makamının onayıyla "izinsiz ve kaçak oldukları" gerekçesiyle Şubat ayında kapatmaya hazır hale getirilmesi tebliğ edilmişti.

Tebliğin ardından söz konusu evlerin mühürlenmesine polis ve zabıta ekipleri eşliğiyle başlandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde öğrencilerin çoğunun bayan olduğu ve eşyaların dışarıya çıkarıldığı görülüyor. Görüntülerde öğrencilerin zabıta ekiplerine direndiği ve tepki ortaya koydukları anlaşılıyor.

Bu baskınlara ve mühürlemelere hukuki kılıf uyduruluyor ama öğrenciler, kapatılan evlerin Furkan Vakfı’nın yurtları gibi gösterilerek kapatıldığını, gerçekte ise bu evlerin vakıf ile hiçbir resmi bağı bulunmadığını belirterek bu evleri ortaklaşa kiraladıklarını söylüyorlar.

Furkan Vakfı soruşturması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik operasyon düzenlemiş aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltıların ardından Adana Asliye Hukuk Mahkemesi’nce Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na kayyım atanmış ve Adana Valiliği de vakfın faaliyetlerinin, geçici olarak men edildiğini duyurmuştu.

9 Şubat'ta mahkemeye çıkarılan sanıklardan Alpaslan Kuytul, Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç ve Ali Alagöz tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer sanıklar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

17 Yorum