1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Bu ümmet Afganistan’a olan borcunu ödemelidir!
Bu ümmet Afganistan’a olan borcunu ödemelidir!

Bu ümmet Afganistan’a olan borcunu ödemelidir!

Mehmed Göktaş, Afganistan'da yaşanan zulümlere karşı ayakta durmayı bile Müslümanların desteğimize ihtiyaçları olduğunu hatırlatıyor.

27 Ekim 2022 Perşembe 12:35A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

Bu ümmet Afganistan’a olan borcunu ödemelidir!

Afganistan İslam Emirliği sözcüsü Mevlevi Zebihullah Mücahid'le müşerref olmamız dolayısıyla daha önce yazdığım bir yazımı önemine binaen bugün bir daha yayınlıyorum.

Hatta sadece İslam Ümmeti değil bütün bir insanlık Afganistan Müslümanlarına çok şey borçludur.

Unutmayınız, Afganlı Müslümanlar yirminci yılın sonunda dünyanın iki büyük süper gücünden biri olan komünizmin temsilcisi Sovyetler birliğini topraklarından sürüp çıkarmıştır, o günden sonra da Sovyetlerin dağılma süreci başlamış, Demir Perde Ülkeleri bir bir bağımsızlığını ilan etmiştir.

Ve Afgan Müslümanları son olarak hepimizin gözleri önünde büyük şeytan Amerika’yı topraklarından sürüp çıkarmış, vahşetlerle dolu yirmi yıllık işgaline son vermiştir. Halbuki emperyalist Amerika’yı bugün hiçbir İslam ülkesi tam anlamıyla topraklarından kovamamıştır. İnşaallah bu def oluşun arkası da çorap söküğü gibi gelir.

Bir şey daha var, Afganistan daha önce de İngilizler tarafından 1839 yılında işgale uğramış ama hemen 1842 yılında püskürtülmüş, Afganlılar yenilmez zannedilen Britanya İmparatorluğuna yenilgiyi tattırmış, daha da önemlisi Afgan Müslümanlarının bu zaferi Hindistan’ın kurtuluşuna da ilham kaynağı olmuştur.

Yani demek istiyoruz ki İslam Ümmetinin böyle bir Afganistan karşısında saygı duyup hak ettikleri değeri vermeleri, acilen Afganistan İslam Emirliği’ni tanımaları gerekir. Yazıklar olsun ki geç bile kaldılar. Halbuki bunu yaparlarsa ancak kendileri izzet ve onur kazanmış olacaklar.

Ümmete düşen bir başka sorumluluk daha var; Amerika def olup giderken viraneye çevirdiği, on binlerce Afganlıyı katlettiği yetmiyormuş gibi bu mazlum milletin on milyar dolarına da el koymuştur. Müslüman ülkeler bu paranın derhal iadesi konusunda ısrarcı olmalı, Amerikan eşkıyalığını asla gündeminden düşürmemelidir.

Yaklaşık kırk yıl boyunca işgal ve talanlarla harabeye çevrilmiş, üretim adına hiçbir tezgahı kalmamış, ticaret diye alıp satacağı bir şey bırakılmamış olan bu yiğit ve onurlu kardeşlerimiz için Müslümanlar dernek, vakıf ve STK’lar olarak seferber olmalıdırlar.

Daha da önemlisi Müslümanlar kendi devletlerini, hükümetlerini buna zorlamalıdırlar. Kurban Bayramı bunun için bir vesile olmalıdır,

Unutmayalım ki bütün bunların üzerine Afganlı kardeşlerimiz bir de deprem felaketi yaşamışlardır. Yani bu ümmet olanca himmetiyle Afganistan üzerinde yoğunlaşmalıdır.

Afganistan, bugün dünya Müslümanları için bir onur ve izzet imtihanıdır, bu imtihanı mutlaka kazanmalıdır.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum