1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu Ringte Siz Daha Çok Dayak Yersiniz!
Bu Ringte Siz Daha Çok Dayak Yersiniz!

Bu Ringte Siz Daha Çok Dayak Yersiniz!

Gülen medyasının son dönem yıldız kadrosundan ekranlara sürdüğü Hayko Bağdat’ın yazdıkları, uydurdukları teze veri muamelesi yapan tiplerin hayal kırıklığını ve sahte umutlarını yansıtıyor.

02 Kasım 2015 Pazartesi 13:26A+A-

Haksöz Haber

Taraf gazetesinde Hayko Bağdat “Son raunt değil” başlığıyla kısa bir yazı yazmış. Başlık ister istemez yenilen pehlivan güreşe doymaz lafını hatırlatıyor. Ama daha ilginci şu ki, bu tipler resmettikleri manzaranın esiri oluyorlar.

Şöyle ki, önce fotoğraf çekiyoruz adı altında bir muhayyel Türkiye tablosu çiziyorlar. Tabloda istedikleri şeyi istedikleri yere yerleştiriyorlar. Sonra da karşısına geçip “bu ülke böyle gitmez, mutlaka bir yerde çatlar” diye fetva buyuruyorlar.

Yahu, doğruluğu kendinizden menkul tablonuzun gerçeği yansıttığı nereden belli? Düpedüz propaganda yapıyor, yalan söylüyorsunuz. Biraz düşünce tutarlılığı, biraz vicdan sahibi olsanız dönüp kendinize “acaba biz abartıyor muyuz?” diye sorardınız.

Bu nasıl bir mantıktır ki, sürekli halkı sorgulamayı, sigaya çekmeyi sürdürür ama bir kez olsun acaba biz bir yerde yanlış yapıyor muyuz diye sormaz. Öyle ya bir düşünün bakalım, eğer memlekette bütün işler dediğiniz gibi berbat gidiyor, hükümet herkesi eziyor, döküyor idiyse halkın tam olarak yarısı neden bu gidişata onay versin? Milyonlarca insan mazoşizm sapkınlığına mı yakalandı?

Hayko Bağdat’ın Taraf’taki Yazısı:

Son raunt değil

İçinden geldiğimiz siyasal tarihçe, hakkın, hukukun, eşitliğin ve özgürlüğün değil, egemenliğin ve gücün kalabalıklarla paylaştırılmasından müteşekkildir.

Bizde devlet zulmediyorsa, gasp ediyorsa ve öldürüyorsa, öldürülen ölümü hak ediyor diye bir anlayış vardır.

Eski devleti kendi vücudunda yeniden inşa eden AKP, toplumun yarısını tehdit ederek, yönetebilme özelliğini sürdüremez.

Bu devletin her zaman üvey evlatları vardı, fakat bu oran hiçbir zaman yüzde 50’yi bulmamıştı.

Bu tehdit algısı devam ederse, bu yaşananlar son raunt olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT