1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bu Nasıl İnsanlıktır ki, Hep Zalimi Kollar!
Bu Nasıl İnsanlıktır ki, Hep Zalimi Kollar!

Bu Nasıl İnsanlıktır ki, Hep Zalimi Kollar!

Günlerdir medyada Esed lobisinin servis ettiği bazı görüntüler üzerinden âleme insanlık dersi vermeye kalkanlar için aşağıdaki video bir şey ifade eder mi acaba?

18 Eylül 2013 Çarşamba 15:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Medyada bir grup yazar çizer taifesi var. Çok ilginç ve de seçici bir duyarlılık algısına sahipler. Ve her zaman da son sözü söylemeyi seviyorlar. Uzunca bir zamandır kimisi eski kimisi yeni, kimisi Suriye’den kimi farklı beldelerden yansıyan ama tümü Suriyeli muhaliflere mal edilen bazı videolar üzerinden iyi bildiğimiz bir repliği tekrarlıyor, “tehlikenin farkında msınız?” modunda ciyaklıyorlar. Amerikan ağzıyla konuşmayı sevdiklerinden “cihadist” diye adlandırmayı tercih ettikleri muhaliflerin nasıl vahşi, gözü dönmüş yaratıklar olduğunu yazıp söylüyorlar.

Ne ilginçtir ki, iki buçuk yıldır şehirleri harabeye çeviren, tüm ülkeyi işkence ve katliam merkezine çeviren Baas rejiminin işlediği on binlerce cinayet karşısında göstermedikleri duyarlılığı, yansıtmadıkları tepkiyi muhalifler için fazlasıyla boca ediyorlar. Muhaliflerin yakaladıkları Baas askerlerinden, şebbihalardan bazılarını cezalandırma görüntüleri üzerinden kıyameti kopartıyorlar.

Nasılsa dövülen, aşağılanan siz değilsiniz; yıkılan ev sizinki değil, öldürülenler sizin yakınlarınız, tecavüze uğrayanlar eşiniz, kardeşiniz değil; bu yüzden bol kepçe vicdan, merhamet dersi vermeye devam edin! Sizin canınız yanmadığından işkencecilerin, katillerin cezalarının infaz edilmesine yüksek sesle karşı çıkmayı sürdürün! Ve bol bol “kirli savaş” muhabbetini tekrarlayarak Suriye’de yaşanan zulme gözlerinizi itinayla kapatın!

Şu videoya bir bakın hele! Neydi bu çocukların günahı? Muvafak’ın daha çocuk yaşta katledilmesi sizin için bir şey ifade ediyor mu? Ya kardeşinin yaşadıkları? Gözlerinizin önünde sizin kardeşinizin ya da çocuğunuzun bu şekilde can verdiğini bir hayal edin! Ve sonra bu katliamların faillerine karşı merhamet hisleriyle yaklaşmayı deneyin bir de! Nasıl başarabildiniz mi?

Islahhaber.net’in de yayınladığı bu görüntüler, Humus’un el-Ğanto bölgesinde çekildi. Bombardıman sonucu yaralanan çocuklar hastanede tedavi ediliyor, ağabeyi son nefeslerini verirken sağlık personeli kızı oyalamaya çalışıyor. Küçük kızın kendisi de sırtından yaralanmış.

Kardeşi derme çatma hastanede hemen yanındaki bir karyolada son nefesini verirken, yaralı durumdaki kız kardeşi ona sesleniyor: Muvafak… Başını kardeşine doğru çevirmeye çalışıyor fakat doktorlar, kardeşinin durumunu görmemesi için yaralı kız Refah’ın dikkatini dağıtmaya çalışıyorlar.

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum