1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu nasıl bir suç böyle?
Bu nasıl bir suç böyle?

Bu nasıl bir suç böyle?

CHP'li Ağbaba, Hüda Par vekillerini suçlayacak bir şeyler bulmak için epey çaba göstermiş!

26 Mayıs 2023 Cuma 18:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimlerde Hüda Par üzerinden CHP’nin güttüğü bir hesap var. "Kadın ve Türkiye düşmanı" imajını oluşturmak için elinden geleni yapıyor CHP’li isimler. Meral Akşener’in de destek verdiği bu çaba genelde oldukça komik bir zeminden güç alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti listelerinden seçilen Hüda Par’lı vekillerin Meclis’te yanlarında kadın çalışan istemediğini iddia etti.

“HÜDAPAR’ın milletvekilleri Meclis’te kadın çalışan istemiyorlar. Kadın çalışanın olmadığı katlarda çalışmak istiyorlar. İşte AKP’nin meclise soktuğu vekiller bunlar. Bunlar Cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı, bayrak düşmanı. 28 Mayıs seçimleri geçmeden bütün Türkiye tanısın bunları. Bizim bir taraftan afişlerimiz yırtılıyor, bir taraftan çeteler tarafından genel başkanımızın afişlerine saldırı düzenleniyor. Gençlik kollarımıza saldırıyorlar. Bunların tamamını kınadığımı söylemek istiyorum. Biz savaşa değil seçime gidiyoruz. Herkese sesleniyorum bu huzurumuzu bozmasınlar. İnsanlar özgürce sandıklara gidip oylarını kullansınlar. Afiş yırtarak, gençlere saldırarak oyunuzu arttıramazsınız. Malatyalılar sizi tanır. Bu saldırıları yapan bir çete var ve buradan bu çeteleri kınadığımı söylemek istiyorum.”

CHP’lilere yönelik saldırı haberleri oldukça azdı ancak Hüda Par’lılara Trabzon, Mersin, Konya gibi farklı illerde çeşitli saldırılar düzenlendi. Ağbaba unutmuş olabilir biz hatırlatalım dedik…

Gelelim Veli Ağbaba’nın veryansın ettiği asıl mevzuya. Hüda Par’lı vekillerin Meclis’te yanlarında kadın çalışan istemediğini iddia eden Ağbaba bundan rahatsız olmuş. Sanki Hüda Par’lılar bu istekle bir suç işlemiş gibi hedef gösteriyor.

Öncelikle bunun bir iddia olduğunu ifade etmek gerekiyor. Hüda Par’dan konu hakkında bir açıklama yok ancak diyelim ki bu iddia doğru. Bir erkeğin yakın çalışma ortamında kadınlarla çalışmamayı tercih etmeme hakkı yok mu? Aynı şekilde bir kadının da bu yönde bir talebi olamaz mı? Bu hassasiyet niye “ayrımcılık” denilerek marjinalize edilmek isteniyor?

Sadece mecliste değil her türlü çalışma ortamında karşı cinslerin ilişki biçimleri düzenlenmek zorundadır. Belli ahlaki ve insani çerçeveler çizilmediği vakit ortaya çıkabilecek sorunları bütün dünya biliyor, kimse kendisini kandırmasın. Bir Müslümanın çalışma ortamını hassasiyetlerine göre düzenlemesiyle sorun yaşayan zihin esas problemdir!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum