1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu nasıl bir dildir ki hukuk varken ‘bacak kırmaktan ve hayatı dar etmekten’ bahsettiriyor!
Bu nasıl bir dildir ki hukuk varken ‘bacak kırmaktan ve hayatı dar etmekten’ bahsettiriyor!

Bu nasıl bir dildir ki hukuk varken ‘bacak kırmaktan ve hayatı dar etmekten’ bahsettiriyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Esenyurt’ta katıldığı bir etkinlikte sarf ettiği sözler tartışılıyor. Soylu, “Vallahi yeminim olsun, bir tek milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim, dar ederim, dar ederim” dedi.

28 Mart 2022 Pazartesi 09:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de son zamanlarda siyasette alışkanlık haline gelen bir tehdit dili olduğu görülüyor. Neredeyse her siyasi partiden kimi isimler açıklamaları ve yaptıkları yorumlar ile sözlü şiddete başvurarak tepkileri çekiyor.

Bugün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehirlerdeki huzura atıfta bulunduğu konuşmasında, “Vallahi yeminim olsun, bir tek milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim, dar ederim, dar ederim” dedi.

İstanbul Esenyurt’ta Karadeniz Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği ‘5. Hamsi ve Horon Festivali’ne katılan Soylu burada Esenyurt hakkında televizyonlarda kötü haberlere rastladığını belirtti. Herkesin güven içerisinde yaşamasının önemine dikkat çeken Soylu, bir siyasiden hele de İçişleri Bakanı’ndan beklenmeyecek şekilde ‘bacak kırmaktan’, ‘hayatı dar etmekten’ bahsetti. 

Toplumun adalet beklentilerinin karşılanmadığı atmosferde ağır bir üslupla şiddet ve tehdit diline varan söylemlere başvuran Süleyman Soylu, “Memleketimizin her karış toprağına karşı hizmet boynumuzun borcudur. Esenyurt hemen hemen belki de İstanbul’un en güzel yeridir. Havasıyla, insanıyla, Trakya’ya açılan boğazıyla en güzel yerlerinden biridir. Ama bazen dönem dönem televizyonlarda seyrediliyor, bazen haberler çıkıyor. Hiç sözü uzatmama gerek yok, bu benim sorumluluğum. Yıllar içinde sizin bildiğiniz, bilmediğiniz çok kereler Esenyurt’a geldik. Esenyurt’un güvenlik sorumluluğu bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt’ta uyuşturucu ile mücadele ve o adamların bacaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt İstanbul’da en çok yabancının, göçmenin oturduğu yerdir. Burada usulü, erkanı oturmak boynumuzun borcudur. Yine ifade etmek istiyorum. Sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği, ama en azından annelerin çocuklarını emin şekilde göndermek boynumun borcudur. Vallahi yeminim olsun, bir tek milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim, dar ederim, dar ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum