1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bu Kadar da Olmaz Dedirten Cehalet (VİDEO)
Bu Kadar da Olmaz Dedirten Cehalet (VİDEO)

Bu Kadar da Olmaz Dedirten Cehalet (VİDEO)

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün adeta cehalet kustu... Lideri Hasan el-Sabbah deyip İhvan'ı Haşhaşilere bağladı.

17 Temmuz 2013 Çarşamba 17:29A+A-

ZELİHA NİSAN ÖNDER / HAKSÖZ-HABER

Halk TV; art niyetli, yanıltıcı, kışkırtmaya ve provokasyona dönük haber ve yayınların yanı sıra “cehalet” konusunda da sınır tanımayarak birinciliği kimseye kaptırmamaya kararlı görünüyor.  

Söz konusu kanalda, Mısır’daki darbeyi ve bununla bağlantılı olarak İhvan-ı Müslimîn’i değerlendiren açıklamalar yapılırken, bu bilgisizlik ve karalama çabası da net olarak görünürlük kazanıyor. Hem de en üst düzeyde, en yetkili ağızlardan.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün’ün, haber spikeri Ece Zereycan’la konuşurken söylediği sözler, yaptığı açıklamalar tam anlamıyla evlere şenlik. Mısır’ı, darbeyi, İhvan’ı değerlendiren, ABD’nin tutumuna çok değerli ve nesnel (!) açıklamalar getiren, Hasan el-Benna ile Hasan Sabbah’ı karıştıran, bu arada Ak Parti’yi ve Ortadoğu’daki İslamcılık eğilimlerini de karalamaktan geri durmayan Aygün’ün şu cümleleri tarihi bilgileri ve hâlihazırdaki gerçekleri de altüst etmeye yeterli:

“İşte Müslüman Kardeşler… Geçmişi belli. Hasan el-Sabbah ile başlıyor. Dünyaya suikast sözcüğünü armağan eden bir örgütlenmedir. Suikast, haşhaşinden gelir. İngilizceye de geçmiştir. Haşhaş çekerek suikastlere giden bir İslamcı terörist, suikastçi örgütlenme diye bakabiliriz. … Sonra aralarına mesafe koymuştur ama o çok maksatlı, çok anlamlı cihad kavramını da hep içlerinde barındırmışlardır. …”

1962 doğumlu Hakan Aygün, aslında yıllardır çizgileri birbiriyle tezat teşkil eden birçok basın-yayın organında görmeye alıştığımız bir isim. Tuhaf iddia ve tezlerle dolu kitaplar da yazan Aygün; Cumhuriyet, Aktüel, Star, Habertürk, Sabah, Takvim gibi çeşitli gazetelerde ve televizyon kanallarında görev almıştı.

İşte bu kadar da olmaz dedirten cehalet:

HABERE YORUM KAT

8 Yorum