1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu insani talebi görmeniz için ne yapabiliriz?
Bu insani talebi görmeniz için ne yapabiliriz?

Bu insani talebi görmeniz için ne yapabiliriz?

Kanser hastası olan Ayşe Özdoğan’ın cezaevi şartlarında yaşaması mümkün değil!

05 Eylül 2021 Pazar 15:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Yargıtay tarafından kararı onanan Ayşe Özdoğan 4. evre maxciller sinüs kanseri. Şuan temel ihtiyaçlarını yerine getirmekte zorlanacak kadar engelli durumda. Eğer ceza erteleme çıkmazsa ilerleyen haftalarda hapse atılması an meselesi. Eşi de hapiste olan Ayşe Özdoğan’ın bir çocuğu bulunuyor.

Kanser teşhisi konulduktan bir hafta sonra tutuklanan Özdoğan'ın çeşitli sağlık kuruluşları tarafından teyit edildiği üzere cezaevi koşullarında yaşama tutunması mümkün değil! İlerlemiş kanser hastalığına rağmen çıkan hapis kararının ne zaman uygulanacağı korkusuyla yaşayan Ayşe Özdoğan hakkında ceza erteleme talebinin hızlıca yerine getirilmesi gerekiyor.

Adalet Bakanlığının niçin harekete geçip bu insani problemi ortadan kaldırmadığı sorusu önemini korurken Ayşe Özdoğan’ın sadece bir örnek olduğunu da belirtmek gerekiyor. Özdoğan’ın durumuna benzer mağduriyetlerin sayısı hiçte az değil ne yazık ki!

Özdoğan’ın tedavisinin düzgün bir şekilde gerçekleştirilmesi ve çocuğuyla birlikte olması için ceza infazının ertelenmesi hukukun da gereği olarak önümüzde duruyor. Bakalım siyaset bu konuda ne yapacak?

e-ouyykxiaqjkwh.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum