1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bu İddialar Doğru mu? Yetkililer Açıklasın!
Bu İddialar Doğru mu? Yetkililer Açıklasın!

Bu İddialar Doğru mu? Yetkililer Açıklasın!

Suriye meselesinden ötürü büyük bedeller ödemesine rağmen, sorumluluk makamına koyduğu çapsız, liyakatsiz ve samimiyetsiz isimler yüzünden Türkiye büyük bir açmaza sürükleniyor!

27 Ocak 2016 Çarşamba 17:29A+A-

Türkmendağı’nın düşmesinin bir dizi zafiyetin sonucu olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, Türkmendağı’nda savaşan gruplara destek verilmedi, Türkiye’den yardım alan ABD ve PYD işbirlikçisi gruplar ise yardımları Kobani ve Afrin dâhil tüm Suriye’de sattı.

Bayır Bucak'ı işgale götüren süreç iddiaya göre şöyle gelişti:

2013 yılı ortasından itibaren Türkiye ile irtibat kuran direnişçi grupların hiçbirisi muteber gruplar olmadı. İdlib, Humus, Halep, Tel Abyad, Lazkiye bölgelerinde direnişte yer almayan gruplar aldıkları destekleri ticarî amaçlarla kullandı. Örneğin Suriye'nin en büyük hırsız grubu Şuheda Bedir, Gureba Şam ve uzun süre İdlib bölgesinde istihbaratın desteklediği tek grup olma özelliği taşıyan ve şu an PYD ile Afrin'de ittifak ederek direnişçilere karşı savaşan Ceyş es-Suvar bunlardan sâdece birkaçı.

Türkmen Direnişçilere Yardım Edilmedi

Türkiye'den destek alan bazı gruplar aldıkları yardımları bir süre sonra Kobani ve Afrin bölgesi de dâhil olmak üzere tüm Suriye'de satışa çıkardı. 2013 yılından itibaren rejime karşı savaşan Türkmen gruplar yardımlardan mahrum bırakıldı. 3 yıldır Ali Beşir, Sadullah Yüzbaşı, Ali Mısırlı gibi şu an Stefan de Mistura ve ABD istihbaratı ile işbirliği hâlinde olan ve bütün yardımları suiistimal eden şahıslara destek verildi. Tel Abyad bölgesinde IŞİD ve PYD ile de işbirliği içerisinde olan Abdullah Dede de Türkiye'den destek aldı. Türkmendağı'nda savaşan Türkmen Tugayları'ndan Sultan Abdülhamid Tugayı Komutanı, Suriye Masası Başkanı tarafından defalarca tehdit edildi. Türkmendağı'nda 2. Sahil Tugayı dışında kalan 7-8 gruba hiçbir yardım yapılmadı ve mevcut facia ortaya çıktı.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

3 Yorum