1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu İddialar Doğru mu?
Bu İddialar Doğru mu?

Bu İddialar Doğru mu?

Esir pilot, Koalisyonun hava saldırıları için Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Bahreyn'deki havalimanlarını kullandığını belirtirken, acil inişler için ise Bağdat ve Türkiye'deki havalimanlarının tercih edildiğini belirtiyor.

31 Aralık 2014 Çarşamba 17:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarında esir düşen Ürdünlü pilotun açıklamalarında ilginç iddialar yer almakta. Basında yer alan ifadelerde Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe Suudi Arabistan, Umman, Fas, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD liderliğindeki hava saldırılarına katıldığını ve koalisyonun bir parçası olduklarını, uçağının Suriye'nin Rakka kentinde düşmesinden sonra esir alındığını söylüyor.

Ürdünlü pilotun esas dikkat çeken ifadeleri ise hava saldırıları için hangi havalimanlarını kullandıklarıyla ilgili olarak verdiği bilgilerde yer alıyor. Koalisyonun hava saldırıları için Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Bahreyn'deki havalimanlarını kullandığını belirten Kasasbe, acil inişler için ise Bağdat ve Türkiye'deki havalimanlarının tercih edildiğini belirtiyor. Röportaj esnasında Türkiye'deki havalimanının adını hatırlayamayan Ürdünlü pilot, havalimanının Suriye sınırına 100 kilometre mesafede olduğunu söylüyor.

Türkiye’nin isminin geçmesi ilginç. Çünkü kamuoyu Türkiye'nin, Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerine fiili olarak katılmadığını biliyor. Tampon bölge planı ve Esed rejimini de kapsayacak bir müdahale formülü şartıyla koalisyonun içerisinde yer alacağını Hükümet yetkilileri defaten açıkladılar. Oysa Ürdünlü pilot Türkiye havalimanlarının kullanıldığını söylüyor. Dolayısıyla olayda bir çelişki bulunmakta. Bu durumu açığa kavuşturmak da başta Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere yetkililere düşmekte. Umarız pilot yaşadığı olayın şokuyla bölgeleri karıştırıyor ve Türkiye, Amerikan emperyalizmi, İran, Esed rejimi, PKK ittifakının Müslümanlara yönelik saldırıları için havalimanlarını kullandırmıyordur.

IŞİD tarafından Ürdünlü Pilotla Yapılan Röportajın Tamamı

dabiq1.jpg

dabiq2.jpg

dabiq3.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum