1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu iddia için hashtag açmaya gerek yok, cinsel saldırıyı yapan yerli vatandaşmış!
Bu iddia için hashtag açmaya gerek yok, cinsel saldırıyı yapan yerli vatandaşmış!

Bu iddia için hashtag açmaya gerek yok, cinsel saldırıyı yapan yerli vatandaşmış!

Çoğu uyduruk iddialarla muhacirleri tecavüzcü ve sapık gösterme çabasındaki ırkçı çevreler yerli vatandaşlar söz konusu olduğunda benzeri iddiaları vakay-ı adiye’den sayıyorlar. 

14 Temmuz 2022 Perşembe 14:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Giderek tam bir yalan ve karalama kampanyasına dönüşen muhacirlere yönelik düşmanlık haberlerinin odağında taciz ve tecavüz iddiaları yer alıyor. Irkçı-faşist çevreler aynen Nazilerin yaptığı gibi, ABD’de Ku Klux Klan’cıların ve diğer ırkçıların her yerde yaptığı gibi bir taktik olarak göçmenleri yerli halkın ırzına göz dikmiş canavarlar şeklinde resmediyorlar. Bu amaçla kimi zaman yaşanmış tekil vakaları genelleştiriyor, çoğu zaman da yalan haberlerle, sistematik iftiralarla kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar.

Ne var ki aynı çevreler her gün gündem gelen kimi iddiaları ise görmezden geliyorlar. İşte bu hadiselerden biri de bugün İstanbul Maltepe’de yaşandı. Haberlere yansıdığı kadarıyla Küçükyalı’da üstgeçitte bir kişi gündüz vakti bir kadına tecavüze kalkışıyor. Daha sonra kaçan şahsı polis yakalıyor. 

Şahsın akıl hastası olup olmadığını bilmiyoruz. Aynı şekilde uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını da bilmiyoruz. Ortada bir suç iddiası var ve şahıs bunun hesabını verecek. Ama kimse kalkıp bu şahsın Türk kökenli olmasından yola çıkarak ‘Türkler’ diye başlayan cümleler kurmuyor. Ya da şahsın geldiği şehrin tüm insanlarını töhmet altında bırakacak sözler sarfetmiyor. Sonuçta suçun şahsiliği esastır ve genelleme yapmak ahlaksızlıktır, hukuksuzluktur.

Olması gereken de budur. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki eğer farzı muhal aynı olayda suçlanan kişi bir Suriyeli ya da Afgan olsaydı çoktan sosyal medyada azgın göçmen düşmanlığı kampanyası başlatılmış olurdu. Irkçı zihniyetin ne kadar akıl ve insanlık dışı olduğu o kadar net ki!

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum