1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bu habercilik değil, saldırganlığı örtbas etmek!
Bu habercilik değil, saldırganlığı örtbas etmek!

Bu habercilik değil, saldırganlığı örtbas etmek!

Sultangazi’de Erdoğan lehine slogan atan çocuğa hakaret eden kişi hakkında Serbestiyet’te çıkan haber oldukça ilginç..

31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçim akşamı İstanbul Sultangazi’de bir çocuğun ekmek almaya gittiği fırında Erdoğan lehine slogan atması sonrasın dükkan sahibinin “İtlere ekmek satmıyoruz” diyerek hakaret ettiği iddiası sosyal medyada epey gündem oldu.

Olayın ardından dükkana bu sefer babasıyla giden çocuğun babası oğlunu savunduğu anları kamera kaydına alıyor. Kayıtta açıkça görüldüğü üzere dükkan çalışanı “İtlere ekmek satmıyoruz” diyerek hakaret ettiği iddiasını kabul ediyor ardından ise “nerede benim bıçağım” diyerek bu sefer de babayı tehdit ediyor.

Yaşanan hadise bir çocuğun yaptığı harekete ölçüsüz bir şekilde karşılık veren ruh hastası fırıncı arasında geçiyor ancak aslında olayın ele alınış biçimi başka hususları da gözler önüne seriyor. Serbestiyet’in söz konusu olayı “Dükkanında Erdoğan sloganı atan çocuğa hakaret ettiği iddia edilen fırıncı gözaltına alındı, dükkânı mühürlendi ve ruhsatı iptal edildi” başlığıyla haberleştirme biçimi şu şekilde:

28 Mayıs akşamı, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bir çocuğun, ekmek almak için gittiği fırında seçimleri kazanan Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attığı ve bunun üzerine fırıncının, çocuğa “İtlere ekmek satmıyoruz” diyerek hakaret ettiği iddia edildi.

Yaşanan olayın ardından çocuk, babasıyla birlikte tekrar fırına uğradı. Olayla ilgili yaşanan tartışmaya ait görüntülerde, işletme sahibinin “Dışarısı beni ilgilendirmiyor, benim mekanımda kimse bağıramaz” diyerek kendisini savunduğu görüldü.

Sanki görüntüleri kimse izlememişçesine yapılan haberde fırın çalışanının ettiği hakaretleri kabul edip yağdırdığı “bıçaklı” tehditler görmezden gelinmiş. Hadise dükkanın tepkiler sonrasında mühürlenmesine indirgenmiş…

Serbestiyet'in başlığından haberine kadar her şeyi falsolu... Bu yaklaşım biçiminin adalet ve izanla alakası olmadığını herkesin kabul etmesi gerekiyor. Bir çocuğun yaptığı çocukça harekete karşı çocuğa hakaret edip babasını tehdit eden bir akıl hastasının suçunu örtmeye çalışmak Serbestiyet için ölçünün çoktan kaçtığını kanıtlıyor! Medyanın angaje dili sadece iktidar cenahı için sorun teşkil etmiyor. Buradaki sorun herkes için geçerliliğini koruyor…

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum