1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bu gazetecilik değil, doğrudan ırkçılık, faşistlik!
Bu gazetecilik değil, doğrudan ırkçılık, faşistlik!

Bu gazetecilik değil, doğrudan ırkçılık, faşistlik!

Suriyeli gençlerin Macron’u protesto için düzenlediği eylemleri Cumhuriyet’ten Halktv’ye Sözcü’ye kadar bilumum sol-Kemalistler eylemin mahiyetine tek kelimeyle değinmeden “cihatçı eylemi” diye sundular.

25 Ekim 2020 Pazar 23:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Başta Cumhuriyet olmak üzere sol-Kemalist medya bugün çeşitli illerde Suriyeli gençlerin Fransa’yı ve Macron’u protesto ve Türkiye ile dayanışma amaçlı düzenledikleri eylemleri inanılmaz bir çarpıtmayla kamuoyuna lanse ettiler. Sosyal medyada ırkçı-faşist isimlerin başlattığı karalama kampanyasıyla da birleşen bu yayınlar muhacirler aleyhine sürdürülen kışkırtma, hedef gösterme çabalarına malzeme edildi.

Bu medya organları ve sosyal medya hesapları bilinçli bir şekilde eylemleri çarpıtma çabasına girişerek protestolarda gençlerin açtıkları tevhid bayraklarını okuyucularına ‘cihatçı kalkışma provası’ vs. gibi klasik korku senaryolarıyla sundular. Hz. Muhammed’e yönelik hakaretlerin protesto edildiği bir eylemde “La İlahe İllallah, Muhammedun Resulullah” bayraklarının taşınmasını hazmedemeyen bu hastalıklı zihniyet açıkça kinini kustu.

Muhacirlere karşı uzun süredir devam ettirilen karalama kampanyalarında buluşan sağ ve sol kanat ırkçılar bu tutumlarıyla aynı zamanda Esedçi propaganda için elverişli bir zemin oluşturduklarını da göstermiş oldular.

Dikkat çekici ve şaşırtıcı olan ise bu çevrelerin sürdürdüğü ve aynı zamanda iktidarı da hedef alan tüm bu kirli, karanlık yayınlar karşısında gerek İslami camiaya hitap eden basın organlarının, gerekse de iktidar medyasının suskunluğu. Anlaşılan o ki, muhacirleri hedef alan bu kirli ve tehlikeli kampanya en basit politik polemikler etrafında bile günlerce yazan, çizen, gündem yapan yayın organları ve gazetecilerin, yazarların umurunda değil.       

HABERE YORUM KAT

4 Yorum