1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bu Fotoğrafı Hatırlıyor Musunuz? 
Bu Fotoğrafı Hatırlıyor Musunuz? 

Bu Fotoğrafı Hatırlıyor Musunuz? 

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda PKK/YPG’ya karşı başlattığı operasyona barış adına karşı çıkanlar acaba Afrin’de PKK/YPG’nin tır üzerinde ceset teşhir ettiği günlerde de savaş karşıtlığı yapıyorlar mıydı? 

10 Ekim 2019 Perşembe 11:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Bilindiği üzere Tel Rıfat Suriye’de halk isyanının silahlı mücadeleye dönüşmesinden bir süre sonra yoğun mücadeleler sonucunda rejim güçlerinden alınmış ve aynen Resulayn gibi, mücahitlerin kontrolüne geçmişti. Ne var ki, bilahare ABD’nin desteğini alan PKK/YPG unsurları tarafından mücahitlere yönelik başlatılan saldırılar neticesinde Tel Rıfat düştü. 

O süreçte Halep merkezinde rejim güçleriyle yoğunlaşan çatışmalar yüzünden mücahitler bazı mevzileri korumakta zorlanmaktaydı. Bu fırsatı değerlendiren PKK/YPG unsurları Tel Rıfat ve Resulayn gibi bölgelerde saldırılarını artırmıştı. 

2016 Nisan ayında Tel Rıfat’a bağlı Ayn Dakne köyünde ÖSO ile PKK/YPG’liler arasında çıkan çatışma neticesinde 50’den fazla ÖSO mensubu öldürüldü.  PKK/YPG’liler bilahare ÖSO mensuplarının cesetlerini bir tırın üzerine dizerek Afrin sokaklarında teşhir ettiler. 

Barış kavramının bazı ağızlarda sıkça tekrarlandığı bugünlerde bu fotoğrafı hatırlatmakta yarar gördük!   

HABERE YORUM KAT

1 Yorum