1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bu Fotoğraf Danimarka’daki “Yabancı Karşıtlığı”nın Simgesi Oldu!
Bu Fotoğraf Danimarka’daki “Yabancı Karşıtlığı”nın Simgesi Oldu!

Bu Fotoğraf Danimarka’daki “Yabancı Karşıtlığı”nın Simgesi Oldu!

Danimarkalı fotoğrafçı Ólafur Steinar Gestsson’ın çektiği bir fotoğraf, Avrupa’da her geçen gün artan “yabancı karşıtlığı”nın (xenophobia-zenofobi) simgelerinden biri oldu.

17 Kasım 2016 Perşembe 14:10A+A-

Mülteci krizi büyüdükçe, “yabancı karşıtlığı”nın (xenophobia-zenofobi) arttığı ülkelerden biri olan Danimarka’nın Kalundborg kentinde yaşayanlar mülteci merkezi inşâ edilmesinin ele alındığı bir toplantı yaptı. Ancak toplantı, alınan kararlarla değil oturum sırasında çekilen bir fotoğrafla gündeme geldi.

Sputnik’te yer alan habere göre, fotoğrafçı Ólafur Steinar Gestsson’a “College Photographer of the Year” ödülünü kazandıran bu kare, “toplum içindeki düşmanlık ve bölünmüşlüğün sembolü” olarak yorumlandı.

Gestsson: Danimarka’daki Daha Büyük Bir Resmi Sembolize Ediyor

Gestsson, konu hakkındaki izlenimlerini şu sözlerle anlattı:

“Grubun kalanından uzakta duran bu kızı gördüm. Belki de Danimarkalıydı, belki de yanında duranlar mülteci merkezi yapılmasına destek veriyordu. Ama o gecenin sembolü tam karşımda duruyordu, fotoğrafı çektiğim ânda biliyordum.

Bu fotoğraf, Danimarka’daki daha büyük bir resmi sembolize ediyor. Benim için bu, büyüyen yabancı düşmanlığının ve ‘bizler-onlar’ ayrımının yakalanmasıydı. Bunun Danimarka’da büyüdüğünü hissediyorum.

Danimarka’daki müslüman karşıtlığı, göçmen karşıtı düşünce büyüyor. Son birkaç yılda sağcı partilerin destek kazandığı bir gerçek, bunun müslüman ve mültecilere karşı düşmanca tavrı büyüttüğünü hissediyorum.”

ólafur_steinar_gestsson_danimarka_.jpg

HABERE YORUM KAT