1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Bozdağ: Etkin Pişmanlıktan Yararlanma İmkânı Var
Bozdağ: Etkin Pişmanlıktan Yararlanma İmkânı Var

Bozdağ: Etkin Pişmanlıktan Yararlanma İmkânı Var

Adalet Bakanı Bozdağ, Gülen örgütüne yönelik soruşturmanın şüphelilerine seslenerek "Herkes bildiğini anlatsın. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkânı var, bunu elinin tersiyle itmesin" dedi.

07 Ekim 2016 Cuma 14:22A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan veya tutuklanan şüphelilere seslenerek "Bütün dertleri, kendi ikballeri, kendi gelecekleri ve bunun tehlikeye düşmesini önlemektir. O nedenle de buradan herkese diyorum ki herkes bildiğini anlatsın. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkânı var, bunu elinin tersiyle itmesin, bundan yararlanmanın yoluna baksın." dedi.

Bozdağ, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaretinde konuştu.

"Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü irtibatlısı olduğu nedeniyle haklarında işlem yapılan vatandaşlarımız, onların ailelerinin daha da dikkatli olmaları lazım. Çözülmeyi önlemek, itirafçılığı engellemek için onlara karşı da bu yalanları daha fazla kullanıyorlar." ifadelerini kullanan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların derdi sizin çocuklarınızın konuşmasını engellemek. Amerika'da Avrupa'da rahatlarının, düzenlerinin bozulmasına imkan verecek yeni bilgi, belgenin ortaya çıkmasını engellemek. Bütün dertleri, kendi ikballeri, kendi gelecekleri ve bunun tehlikeye düşmesini önlemektir. O nedenle de buradan herkese diyorum ki herkes bildiğini anlatsın. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkânı var, bunu elinin tersiyle itmesin, bundan yararlanmanın yoluna baksın. FETÖ'nün peşine gitmesin, herkes kendi kararını kendi versin, kendi göbeğini kendi kessin. Kendi geleceği hakkındaki kararı kendileri versin ki bu çok çok önemli ama maalesef bunu yapıyorlar."

"FETÖ devletle vatandaş arasına fitne soktu"

"Fetullahçı Terör Örgütü, maalesef toplumumuzu böldü, aileleri böldü. Karıyla koca arasına fitne soktu, ana babayla evlat arasına fitne soktu, devletle vatandaş arasına fitne soktu, herkesi birbirinden ayırdı, birbirinin karşısına dikti" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Her devlet çalıştırdığı insanlardan yüksek sadakat bekleme hakkına sahiptir. Yüksek sadakati olan kişileri kamuda istihdam etmek devletlerin hakkıdır. Sadakatinden şüphe ettiği kişileri kamudan ayıklamak da devletin hakkıdır. Hiçbir hukuk devletine hiçbir kimse sadakatinden şüphe duyduğu kişileri çalıştırmaya mecbursun diyemez. Böyle bir hakkı yoktur. Amerika'da, Almanya'da, Fransa'da terör örgütü üyesi olduğu bilinen veya bir terör örgütüyle iltisaklı veya irtibatlı olduğu değerlendirilen birini kamuda çalıştırıyorlar mı, çalıştırırlar mı? 'Siz bunları çalıştıracaksınız' diye onları zorlayabilir misiniz? Zorlayamazsınız. Dünyanın hiçbir devletini de hiç kimse buna icbar edemez. Devletler bu konuda kimi reflekslerini ortaya koyarlar. Anayasal düzeni korumak, devletin huzur ve bekasını korumak, demokratik değerleri korumak adına bütün devletler bu anlamda gerekli adımları atabilirler."

Hükümetin büyük samimiyetle çalıştığını ama yeni propagandalar yapıldığına işaret eden Bozdağ, "Özellikle FETÖ 15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarısız olmasının yarattığı korku ve panik eşiğini geçtikten sonra yeniden yalanlara, iftiralara, kara propagandalara, algı operasyonlarına başladılar. Bunları daha çok göreceksiniz. Fetullah Gülen 20 yalan söylüyor 20'si de yalan olduğu gün gibi çıkıyor ortaya ama 21'inci yalana inanıyor insanlar. 20 tanesi yalan çıktı, neden 21'incisine de inanıyorsunuz? Yalan çıkmasında da bir hikmet arıyorlar anlaşılan. Doğru çıkmasında zaten hikmete gerek yok, doğru çıktı diye tasdik ediyorlar ama şimdiye kadar bu kişinin söylediklerinden doğru çıkan tek bir şey yok." şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ, Türkiye'de Fethullan Gülen ve örgütünün tehlikesini ilk fark eden liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna vurgu yaptı.

"Sosyal demokrat geçinenler, başka kişiler var, geçmişte bunlarla mücadele ettiğini söyleyenler var. Bunların hepsi FETÖ diye esasında namaz kılana karşı duranlardır veya mütedeyyin insanlara karşı tavır takınanlardır veya eşi başörtülü olana tavır takınan, bunu tehlike gören, bunu FETÖ'cü zannedenlerdir." diyen Bozdağ, "FETÖ'nün devlet için oluşturduğu tehlike ve tehdidin bunun dışında olduğuna dair onların hiçbirisinin bulgusu, ilgisi, değerlendirmesi yok. Bu anlamda ilk değerlendirmeyi Türkiye Cumhurbaşkanı liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır. Geçmişte FETÖ'cü diye mütedeyyin olan herkesi ordudan, şuradan buradan ayıkladılar ve onların çöreklenmesine kapı araladılar, şimdi konuşuyorlar. Ne yaptınız? 40 senedir AK Parti mi vardı? 40 senede hangi partiler gelip geçti kimle mücadele yaptı, sıfır. Herkes gönüllerini kazanmak için yarıştı. İlk defa bu konuda tavır koyan Sayın Cumhurbaşkanımız, parti olarak da AK Parti olmuştur."

"AK Parti bu konuda adı gibi aktır, ak olmaya devam edecektir"

Bu konuda kendi içerisinde ayıklamayı yapabilen, yapmış olan tek partinin AK Parti olduğunu belirten Bozdağ, 2011 seçimlerinde milletvekili listeleri yapılırken bu konunun çok net şekilde ele alındığını ve partiye sızmaların önüne geçildiğini kaydetti.

Bazı kriptolar çıktığını ama onların o vasfı bilinmeyen kişiler olduğunu dile getiren Bozdağ, "Çünkü AK Parti 2011 seçimlerinde bu konuda tedbir almıştı. 2014 belediye seçimlerinde bütün teşkilatlarda belediye başkan ve belediye meclis üyelerini kılı kırk yararcasına biz çalışma yaptık hatta ilan ettiğimiz adayları değiştirdik. Bütün Türkiye buna şahit." dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum