1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Boydak Holding Yöneticileri Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak Tutuklandı
Boydak Holding Yöneticileri Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak Tutuklandı

Boydak Holding Yöneticileri Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak Tutuklandı

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticisi Halit Bayhan adlî kontrol şartıyla serbest bırakılırken, holding yöneticileri Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak tutuklandı.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 09:10A+A-

AA'da yer alan habere göre, Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticisi Halit Bayhan adlî kontrol şartıyla serbest bırakılırken, holding yöneticileri Şükrü Boydak, İlyas Boydak veBekir Boydak tutuklandı.

Gülen örgütüne üye oldukları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına 5 zanlı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Mustafa Boydak ve Halit Bayhan, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer zanlılar Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak ise tutuklandı.

Mustafa, Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak ile Halit Bayhan 29 Temmuz'da gözaltına alınmıştı.

İstanbul'da bir hastanede ameliyat olduğu belirtilen holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT