1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Bosna'ya Yardımlar Sürüyor
Bosna'ya Yardımlar Sürüyor

Bosna'ya Yardımlar Sürüyor

Türkiye, yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek'te, yardımlarına aralıksız devam ediyor.

24 Mayıs 2014 Cumartesi 16:21A+A-

Sel felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Bosnalı afetzedelere, Türk Kızılayı'nın yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı ve Deniz Feneri Derneği de çeşitli yardımlarda bulunmayı sürdürüyor.

Türk Kızılayı tarafından ilk etapta Bosna Hersek'e ulaştırılan 2 bin 250 battaniye ve 432 aile mutfak setinin yanı sıra 85 bin kum torbasının da dağıtımı yapıldı.

Ayrıca, sellerde en çok ihtiyaç duyulan malzemeler olması nedeniyle, hijyen malzemeleri (75 hijyen seti, 20 bin 618 çocuk bezi ve muhtelif hijyen malzemesi), aile mutfak setleri ve battaniye taşıyan ikinci tırın da gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından dağıtım için Brçko'daki Kızılhaç deposuna alındığı bildirildi.

Öte yandan, Türk Kızılayı aracılığıyla Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin bağışı olan 20 ton makarna, Beşiktaş Belediyesinin bağışı olan gıda, hijyen ve acil durum ihtiyaç malzemeleri, selden etkilenen Tuzla bölgesine sevk edildi. Söz konusu yardımların, dağıtılmak üzere selden olumsuz etkilenen bölgelere gönderileceği öğrenildi.

Sel ve heyelanların etkilediği Bosna Hersek'te, geçen hafta cuma gününden itibaren yoğun bir şekilde yardımlarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı da sel felaketinin en fazla etkilediği Maglay ve Doboy şehirlerinde yardımlarını sürdürüyor.

İHH yetkililerinden alınan bilgiye göre, başta gıda ve temizlik malzemeleri olmak üzere, çeşitli yardımlar Dobay, Maglay ve Brçko bölgelerine ulaştırıldı.

Yetkililer ayrıca, sel ve heyelandan en fazla etkilenen yerleşim birimlerinin başında gelen Jelyezno Polye'de incelemelerde bulunurken, tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu bölgede durum tespiti yaparak, bu alanlarda ne gibi projeler yapılabileceğine dair incelemelerde bulundu.

Bosna Hersek'te yardımlarını sürdüren Deniz Feneri Derneği de afetzedelere başta gıda olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Sellerden en fazla etkilenen Maglay, Doboy ve Çelebiçi bölgelerinde afetzedelerin yardımına koşan dernek yetkilileri, gıda malzemelerinin yanı sıra battaniye, ayakkabı, mutfak gereçleri ve inşaat malzemesi yardımında bulundu.

Öte yandan, Deniz Feneri Derneği yetkililerinden alınan bilgiye göre, pazartesi günü Bosna Hersek'e ulaşacak yardım tırıyla, afetzedelere temizlik malzemesi yardımı yapılacak.

Kızılay'dan Sırbistan'a yardım

Türk Kızılayı'nın sel felaketi nedeniyle Bosna Hersek'in ardından Sırbistan'a da yardım tırı göndereceği bildirildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Balkanlar'da yüzyılın felaketi olarak adlandırılan, birçok evin sular altında kaldığı ve binlerce kişinin etkilendiği sel felaketi dolayısıyla bölgede insani yardım dağıtımlarının Türk Kızılayı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı aktarıldı.

İlk etapta Bosna Hersek'in Brçko bölgesine 2 bin 250 battaniye ve 450 mutfak setinin ulaştırıldığı belirtilen açıklamada, Türk Kızılayı'nın Sırbistan için de harekete geçtiği, içinde 864 aile mutfak seti ve bin 500 battaniyenin bulunduğu yardım malzemelerini taşıyan tırın yola çıkacağı kaydedildi.

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin de yardım nedeniyle Türk Kızılayı'na teşekkür ettiği bildirildi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT