1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bomboş bir iş için toplanan binlerce insan…
Bomboş bir iş için toplanan binlerce insan…

Bomboş bir iş için toplanan binlerce insan…

Ardahan’da Atatürk siluetini görmek için toplananlar bu yıl beklediklerini göremediler.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

24 yıldır Ardahan'ın Dermal ilçesindeki Karadağ’da görünen Atatürk silueti tabir-i caizse kendi piyasasını oluşturmuş durumda. "Atatürk silueti var" denilerek etkinlikler dahi düzenleniyor.

24 yıldır bu kadar akıl dışı bir iş için bir araya gelen insanlar bu yıl da toplandı. İnanılması güç ama 5 bin insanın silueti görmek için Karadağ’a gittiği ifade ediliyor. Türkiye’de akıl ve mantık dışı işlerin ne kadar çok alıcısı olduğunu bir kere daha kanıtlayan hadise bu sene katılımcılara beklenen anları yaşatamadı.

24'üncüsü gerçekleştirilen “Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri”nde Karadağ'a yansıyan Atatürk'ün silüeti bulut engeline takıldı. Salgın döneminde 3 yıl ara verilen şenlikler Damal mesire alanında gerçekleştirilecekti ancak ortaya çıkan yağmur bulutları siluetin görünmesine engel olunca "hüzünlü" anlar yaşandı.

İnsanın uğraşabileceği boş işlerin hiçbir sınırı yok. Süfli amaçlar için yaşayanlar Atatürk’e benzer bir gölge görmek için tepeleri aşıyor… Kemalizm’in Türkiye’de inşa ettiği toplum bu işte. Şaşırmamak elde değil gerçekten!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum