1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bombalı Eylemcinin Görüntüleri Yayınlandı
Bombalı Eylemcinin Görüntüleri Yayınlandı

Bombalı Eylemcinin Görüntüleri Yayınlandı

İsrailli turistleri hedef alan bombalı eylemcinin kamera görüntüsü yayınlandı.

20 Temmuz 2012 Cuma 11:00A+A-

Burgaristan’da İsrailli turistlere yönelik saldırıyla ilgili detaylar netleşiyor. İçişleri Bakanlığı, eylemcinin havaalanı güvenlik kameralarıyla çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Guantanamo'da Tutuldu

Bulgar basınında yer alan haberlerde, eylemcinin Cezayir asıllı İsveçli Mehdi Gezali isimli bir kişi olduğu öne sürüldü. Haberlerde Gezali'nin iki yılını ABD'nin El Kaide üyelerini tuttuğu Guantanamo Körfezi hapishanesinde iki yıl geçirdiği belirtildi. Ancak yetkililer konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre sabah saatlerinde, Burgaz'daki Sarafovo Havaalanı'nda gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bilgi veren Bulgaristan İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, otobüse turist gibi binen canlı bombanın üzerinden ABD'nin Michigan eyaletinde düzenlenmiş bir sahte sürücü ehliyeti çıktığını söylemişti.

Eylemcinin kimliğinin belirlenmesi için DNA örneği ve parmak izi alındığını da ifade eden Tzvetanov, sürdürülen uluslararası soruşturmaya Mossad ve FBI'ın da katıldığını ifade etmişti.

Eylemcinin Görüntüleri Yayınlandı

Bu arada Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, eylemcinin havaalanı güvenlik kameralarıyla çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Bakan Tzvetanov, bermuda şort giyen ve sırt çantası taşıyan eylemcinin "kendisini diğer turistlerden ayırt etmeyi sağlayacak herhangi bir şüpheli durumu olmadığını" belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT