1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bolu’dan Yayılmak İstenen İnsanlık Suçu
Bolu’dan Yayılmak İstenen İnsanlık Suçu

Bolu’dan Yayılmak İstenen İnsanlık Suçu

Bahadır Kurbanoğlu, Bolu’nun yeni CHP’li belediye başkanı Tanju Özcan’ın mülteci aleyhtarı çıkışlarını yorumlayarak bu kötülüğün salgına dönüşmemesi için bütün toplum kesimleri olarak tepki verilmesi gerektiğini belirtti.

09 Nisan 2019 Salı 14:19A+A-

Bahadır Kurbanoğlu’nun konuyla alakalı yorumundan bir bölüm şöyle:

Bolu, Türkiye’nin Davos’u olarak bilinen bir şehrimiz. Belediyecilik konusunda da diğer şehirlere örneklik oluşturacak hizmetlerin yapıldığı güzide bir belde. Bu sebepten olacak ki şehrin yeni seçilen Belediye Başkanı Tanju Özcan da seçimler öncesi hizmet vaadlerinde bulunmaktansa mülteci karşıtlığıyla malul ırkçı ve popülist video ve mesajlarıyla gündeme gelmişti. 

“Bu misafirlik yetti. Seçilirsem Suriyelilere belediye kasasından 1 kuruş yardım yapmayacağım” diyen Özcan, gelen bilgilere göre ilk resmi yazısını da Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yazdı. Özcan bu yazısında, Bolu’da yaşayan mültecilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması talimatı vermiş. Birleşmiş Milletler, Kızılay ve ilgili bakanlıkların yardımlarının yeterli olduğunu ima ederek, bu kararını gerekçelendirmeye çalışmış.

Özcan’ın bu tavrına toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gecikmedi. İyi de oldu. (…)

Yazının Devamı >>>