1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bolu’da Irkçılık Kazandı, İnsanlık Kaybetti!
Bolu’da Irkçılık Kazandı, İnsanlık Kaybetti!

Bolu’da Irkçılık Kazandı, İnsanlık Kaybetti!

Bolu’da belediye başkanlığına seçilen CHP’li Tanju Özcan’ın seçim kampanyasında dillendirdiği ırkçı-göçmen düşmanı söylem Avrupa’daki Neo-Faşist partileri bile aratır düzeydeydi.

08 Nisan 2019 Pazartesi 16:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yerel seçimleri tahlil eden yazarlar-gazeteciler genel manada AK Parti’nin eksikleri ve CHP’nin yumuşak ve mütevazi görünümü üzerine çok şey söylüyorlar. Bu tespitler belli ölçüde haklılık payı içeriyor olabilir ama tam tersine verilerin, yani CHP’nin klasik faşizan kimliğini yansıtan yüzünün yansımalarının görmezden gelinmesi elbette hiç doğru olmaz.

İşte CHP’nin Bolu adayı olan ve seçim sonuçlarına bakıldığında daha önce MHP’ye oy vermiş kitlenin de desteğiyle seçildiği anlaşılan Tanju Özcan’ın sözleri aşağıda. Adam doğrudan ırkçılık, muhacir düşmanlığı yapıyor ve bunu hiçbir şekilde de gizlemiyor. Bolulu yoksul köylülerin fakirliği üzerinden popülist bir söylem geliştirerek ırkçılığını gizlemeye ve örtmeye çalışıyor.  

Suriyelilerin çalışmadan devlet yardımıyla geçindiklerine, birçok kurumdan para aldıklarına dair halk arasında tedavüle sokulmuş yalanları tekrarlıyor ve misafirliklerinin artık fazla uzadığı ve geri dönmeleri gerektiğini de ekleyerek hayatı kendilerine zorlaştıracağı vaadinde bulunuyor!

Yerli halkın fakirliğinin ya da birtakım sıkıntılarının öne çıkartılarak muhacirlerin hedef alınması Nazilerden bu yana tüm ırkçı-faşizan hareketlerin başvurduğu bir taktiktir. Dolaysıyla CHP’li Tanju Özcan hiç de yeni ve orijinal bir şey söylemiyor!  Irkçı propaganda kalıplarını tekrar ediyor sadece.

Bu söylemler Avrupa’da örgütlü marjinal faşizan partilerin propaganda bültenlerinde karşılaşılabilecek sözler. Ve dillendirildikleri her ülkede toplumun büyük kesimi tarafından ayıplanarak, utançla karşılanan ırkçı yaklaşımlar. Ne yazık ki, Türkiye’de ana muhalefet partisinin bir başkan adayı tarafından büyük bir ilde seçim kampanyasında hiç sıkılmadan, utanmadan dillendirilebiliyor ve sonuç da alıyor.

Ve de tüm bu kirliliğin üzerine başkanlığın devralınması sırasında düzenlenen seremonide mezkur zatın Kur’an üzerine el basması ve öpüp başına götürmesi komikliğine şahit oluyoruz. Allah’ın kullarına Allah’ın arzını yasaklayacağı vaadiyle seçime girip, Kur’an öpmenin bir tutarsızlık mı yoksa münafıklık mı olduğuna karar vermek de size düşüyor!  

HABERE YORUM KAT

11 Yorum