1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJERYA

  4. Boko Haram'dan Kanlı Saldırı
Boko Haram'dan Kanlı Saldırı

Boko Haram'dan Kanlı Saldırı

Nijerya'nın Borno eyaletindeki bazı köylere önceki gün düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 100 olarak belirtilirken, yerel gazetelere göre ise bu sayı 200'ü bulmuş durumda.

06 Haziran 2014 Cuma 00:49A+A-

Attagara köyündeki yerel kaynaklardan Muhammed Ahmed, Gwoza'ya bağlı Attagara, Ngoshe ve Amuda köylerine salı sabahı, Boko Haram militanı olduğu sanılan kişilerce düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 100 civarında olduğunu söyledi.

Premium Times gibi bazı yerel gazeteler ölü sayısının 200 olduğunu ileri sürerken, Gwoza bölgesinden Senatör Ali Ndume, olaylarda tam olarak kaç kişinin hayatını kaybettiğini söyleyemeyeceğini belirtti.

Bu tür saldırıların artık "rutin" hale geldiğini belirten Ndume, "Ordunun dikkatini çektik. Tüm köyler yerle bir olmadan umarız bir şeyler yapılır" diye konuştu.

Borno eyaleti yönetimi sözcüsü İsa Gusau ise olaylara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Gusau, "Saldırılardan haberim yok. Şu anda Borno'da değilim, ne olduğunu bilecek pozisyonda değilim" dedi.

Saldırıdan bir gün önce Attagara köyüne gelen militanların bir kiliseye saldırı girişiminde bulunmasına köylülerin engel olduğu, çıkan çatışmalarda saldırganlardan 20'sinin öldüğü belirtiliyor. Salı günü köyleri hedef alan saldırıların da intikam için düzenlendiği düşünülüyor.

Nijerya'da Borno eyaleti, Boko Haram'ın eylemlerinin yoğunlaştığı bölgeler arasında yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT