1. HABERLER

  2. HABER

  3. Böçkün Ailesi, Erdoğan ve Öcalan'dan Yardım İstedi
Böçkün Ailesi, Erdoğan ve Öcalan'dan Yardım İstedi

Böçkün Ailesi, Erdoğan ve Öcalan'dan Yardım İstedi

Diyarbakır'da, oğullarının PKK tarafından kaçırıldığını öne sürerek oturma eylemi başlatan aile, çocuklarının kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan’dan yardım istedi.

29 Nisan 2014 Salı 17:23A+A-
Oğullarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden Böçkün ailesinin, Yenişehir ilçesinde bulunan Fiskaya semtinde 6 gün önce başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. Çocuklarının bulunana kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini anlatan baba Erol Böçkün, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın "Çocuklar kaçırılmadı, kendi istekleriyle dağa gittiler" açıklamasına sert tepki gösterdi. Demirtaş’ı suçlayan baba Böçkün, oğlunun bulunmasını istedi. 6 gündür düzenledikleri oturma eylemine çok sayıda kişinin destek ziyaretinde bulunduğu aktaran baba Böçkün, BDP’lilerin kendilerini ziyaret etmediğini ifade etti. Baba Böçkün, "Selahattin Demirtaş kimi kandırıyor. Yalancısın, ben çocuğumu istiyorum, bana çocuğumu getirin. Onu getireceksiniz. Belediye çocuğumu nasıl o tertiplenen etkinliğe götürmüşse öyle getirecek. Mahallemizde 5 yaşındaki çocuk camiye giderek, oğlumun gelmesi için dua ediyor" dedi.
 
Acılı anne Aysel Böçkün ise, gözyaşı dökerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan’dan oğlunun kurtarılması için yardım istedi. Anne Böçkün, "Sinan'ın iki köpeği var. O gittiğinden beri köpekler artık havlamıyor. Gültan Kışanak ve Zübeyde Zümrüt hakkında davacıyım. Onlar benim oğlumu götürdü. Ben oğlumu istiyorum. Onsuz yaşayamam. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan’dan oğlumun bulunmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Acılı aile, çocukları gelene kadar oturma eylemini sürdüreceklerini dile getirdi. 
(İHA)

HABERE YORUM KAT