1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Böcekçi' Polislerin Savunmaları Gelecek Ay Alınacak
'Böcekçi' Polislerin Savunmaları Gelecek Ay Alınacak

'Böcekçi' Polislerin Savunmaları Gelecek Ay Alınacak

"Böcek" davası sanıklarından Romanya'da yakalanan eski emniyet mensupları Sedat Zavar ve İlker Usta'nın savunmaları 4 Mayıs 2015'teki duruşmada alınacak.

03 Nisan 2015 Cuma 12:50A+A-

"Böcek" davasının sanıklarından Romanya'da yakalanan eski emniyet mensupları Sedat Zavar ve İlker Usta, davayı gören Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Zavar ve Usta'nın yanı sıra avukatları Mehmet Sürer ve Hasan Hüseyin Taşpınar, müdahil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan ile Başbakanlık avukatı Sami Arslan Aşkın katıldı.

Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından söz alan sanık avukatı Taşpınar, "Müvekkillere iddianame tebliğ edilmemiştir. Zor bir süreçten geçtiler. İddianamenin tebliğinden sonra savunma yapmalarını istiyoruz" dedi.

Avukat Sürer de Taşpınar'ın beyanlarına katıldığını belirtirken, Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz, iddianamenin tebliğinden sonra savunmaların alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti, talep doğrultusunda, sanıklara iddianamenin tebliğine, savunmalarının 4 Mayıs 2015'teki duruşmada alınmasına, kaçma şüpheleri ve delillerin henüz toplanmaması nedeniyle sanıkların tutukluluk durumlarının devamına hükmetti.

Suça konu dinleme cihazlarının TÜBİTAK'a gönderilerek, nitelik açısından aynı olup olmadıklarının, varsa farklı özelliklerinin, seri numaralarının ve üretim tarihlerinin tespit edilip edilemeyeceği konusunda rapor istenmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi. 

Zavar ve Usta'nın da arasında bulunduğu 13 kişi, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yargılanıyor. 

Dava açıldığı sırada firari olan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve polis memuru İlker Usta, Romanya'da yakalanarak geçen hafta Türkiye'ye getirilmişti.

HABERE YORUM KAT