1. HABERLER

  2. HABER

  3. Böcek Operasyonunda 11 Gözaltı Var!
Böcek Operasyonunda 11 Gözaltı Var!

Böcek Operasyonunda 11 Gözaltı Var!

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde ve aracında bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

17 Haziran 2014 Salı 12:36A+A-

Başbakan Erdoğan'ın makam aracı ve ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek operasyonu" kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 12 adreste arama yapılıyor. Aramalar Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Yozgat ve Karabük'te sürüyor.

Başbakan'ın eski Koruma Müdürü Zeki Bulut ve Eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel'in de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. 

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz hakkında da gözaltı kararı verildi. 

SORUŞTURMAYI 'DARBE' VE 'TERÖR' SAVCISI YÜRÜTÜYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde ve aracında bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Savcılığı Anayasal Soruşturma Bürosu'nda görevli Durak Çetin, operasyon talimatı verdi.

'Anayasal Soruşturma Bürosu' Ankara Başsavcılığı tarafından, Terörle Mücadele savcılıklarının kaldırılmasının ardından darbe ve terör suçlarına bakması için oluşturmuştu. 

Başlatılan operasyon kapsamında aralarında polislerin de olduğu 15 şüpheli hakkında casusluk şüphesi ile arama ve gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yapıldığı belirtiliyor.

KRİPTOLU TELEFONDA BÖCEK İDDİASI

Başbakan Erdoğan’ın ofisinde dinlenme kuşkusuyla MİT'e talimat verilerek Aralık 2011’de yapılan aramada iki ayrı yerde 2’den fazla 'böcek' bulunmuştu. Görüntü değil, sadece ses kaydettiği belirtilen dinleme cihazlarının, Başbakan'ın kriptolu telefonlarına yerleştirildiğine dair de bir iddia ortaya atılmıştı. 

***

11 KİŞİ GÖZALTINDA

"Böcek operasyonu" kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavclığının talimatıyla aralarında 1. sınıf emniyet müdürleri Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'un da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığı, 1 kişininin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

5 İLDE OPERASYON DEVAM EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın makam aracı ve ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek operasyonu" kapsamında, aramaların Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Yozgat ve Karabük'te devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT