1. HABERLER

  2. HABER

  3. BM’den "Suriye’ye İnsani Yardım" Vurgusu
BM’den Suriye’ye İnsani Yardım Vurgusu

BM’den "Suriye’ye İnsani Yardım" Vurgusu

BM Dünya Gıda Programı Yöneticisi Cousin, Suriye'deki çatışma bölgelerine yardım ulaştırılmasının önemini vurguladı.

24 Eylül 2013 Salı 16:08A+A-

BM Dünya Gıda Programı Yöneticisi Ertharin Cousin, Suriye'deki çatışma bölgelerine yardım ulaştırılmasının önemini yineleyerek, kimyasal silah uzmanlarının bölgeye erişimini kolaylaştıracak bir ateşkesten insani yardım görevlilerinin de yararlanabilmesi gerektiğini vurguladı. 

Cousin, AP'ye yaptığı açıklamada, Suriye'nin bazı kesimlerinde kimyasal silah uzmanlarının araştırma yapabilmesi için ateşkes uygulanması durumunda, bunun bölgeye ulaşmaya çalışan yardım görevlilerini de kapsaması gerektiğine işaret etti.

Suriye'nin kimyasal silahlarının denetimine ilişkin anlaşmanın, kimyasal silah uzmanlarının pek çok çatışma bölgesine girmesine olanak tanıyabileceğine işaret eden Cousin, "Bu, bizim için, şu ana dek üstesinden gelemediğimiz engelleri aşmak için de bir fırsat olabilir" dedi.

Cousin, uluslararası topluma, BM Güvenlik Konseyi'nden ateşkesin çerçevesinin geniş tutulmasını istemeleri çağrısında bulunarak, "Kimyasal silah uzmanlarına bölgeye erişim sağlayacak bir ateşkesten bahsettiğinizde, bu ateşkes insani yardım görevlilerinin bölgeye erişimini de sağlamalı" diye konuştu.

BM Dünya Gıda Programı'nın, Suriye'de  3 milyon, komşu ülkelerde 1,2 milyon civarında Suriyeliye gıda yardımında bulunduğu belirtiliyor. Cousin, ekim sonu itibariyle bu yardımı artırmayı hedeflediklerini vurguluyor.

 

HABERE YORUM KAT