1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. BM'den Husilere "Silahlı Güçlerini Çek" Çağrısı
BM'den Husilere "Silahlı Güçlerini Çek" Çağrısı

BM'den Husilere "Silahlı Güçlerini Çek" Çağrısı

BM Güvenlik Konseyi, Yemen'in başkenti Sana'da, hükümet ve güvenlik kurumlarını ele geçiren Husilere, bu kurumlardan silahlı güçlerini koşulsuz olarak çekme çağrısı yaptı.

16 Şubat 2015 Pazartesi 08:59A+A-

BM Güvenlik Konseyi, "yıkımın eşiğinde olan" Yemen'in başkenti Sana'da, hükümet ve güvenlik kurumlarını ele geçiren Husilere, bu kurumlardan silahlı güçlerini koşulsuz olarak çekme çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi, Yemen'de Husilerin ilerleyerek kamu kurumlarını ele geçirmesi, El Kaide'nin Arap Yarımadası kolunun şiddet eylemlerini artırması ve ülkenin yıkımın eşiğine gelmesi üzerine önlem almak amacıyla toplandı.

Toplantıda İngiltere ile Ürdün tarafından sunulan karar tasarısı ele alındı. Yapılan oylamada tasarı 15 üyenin de desteğiyle kabul edildi.

Karar metninde, ülkede hükümet ve güvenlik kurumlarını elinde bulunduran Husilerden, koşulsuz olarak buralardan silahlı güçlerini çekmeleri, ev hapsinde tutulan Cumhurbaşkanı Hadi, Başbakan Bahah ve tüm kabine üyelerini derhal serbest bırakmaları istendi.

Yemen'de tek taraflı adımlardan vazgeçmeleri ve BM'nin arabuluculuğunda sürdürülen siyasi çözüm çabalarına dahil olmaları da istenen Husilere, ülkedeki güvenlik koşullarını normale döndürme çağrısı yapıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT