1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. BM’den Endonezya'ya Rohingya Teşekkürü
BM’den Endonezya'ya Rohingya Teşekkürü

BM’den Endonezya'ya Rohingya Teşekkürü

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin, Endonezya’nın Rohingyalı Müslümanlar konusunda çözüm arama ve yardım çabalarındaki aktif rolünü takdirle karşıladıklarını söyledi.

06 Şubat 2018 Salı 13:51A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin, Rohingya konusundaki çabalarından dolayı Endonezya’ya teşekkürlerini iletti.

Endonezya'da resmi temaslarda bulunan Hüseyin ve beraberindeki heyet, Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Görüşmede Hüseyin, Endonezya’nın Rohingyalı Müslümanlar konusunda çözüm arama ve yardım çabalarındaki aktif rolünü takdirle karşıladıklarını belirtti.

Geçen ay sonu Bangladeş’e yaptığı ziyarette Widodo, Endonezya'nın Rohingya krizinin çözüme kavuşması amacıyla daha önceden BM ve BM İnsan Hakları Komisyonunda sergilediği tutumu uluslararası alanda aynı şekilde sürdüreceklerini açıklamıştı.

Endonezya, geçen yılın eylül ayında da Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına karşılık Myanmar hükümetine barış ve istikrarın sağlanması, şiddetten kaçınılması, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın bölge halkının korunması ve insani yardımların erişimine izin verilmesi konularını içeren çözüm teklifinde bulunmuştu.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum