1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. BM'den Bangladeş'e Basın Özgürlüğü Uyarısı
BM'den Bangladeş'e Basın Özgürlüğü Uyarısı

BM'den Bangladeş'e Basın Özgürlüğü Uyarısı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Bangladeş'te gazeteci ve blog yazarlarına baskıdan endişeli olduklarını söyledi.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 11:49A+A-

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Bangladeş'te gazeteciler ve blog yazarlarına yönelik şiddetten kaygı duyduklarını belirterek, hükümete basın özgürlüğü çağrısı yaptı.

Dujarric, düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin "Bangladeş'te gazetecilere uygulanan şiddete" ilişkin sorusu üzerine, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM insan hakları kuruluşlarının Bangladeş'teki insan hakları ihlalleri, gazeteciler ve blog yazarlarına yönelik şiddete ilişkin kaygılarını dile getirdiğini hatırlattı.

Dujarric, son olarak Cemaat-i İslami partisinin lideri Mutiurrahman Nizami'nin idamı dolayısıyla endişelerini belirttiklerini anımsatarak, "Bangladeş Hükümeti'nden, gazetecilerin özgürce mesleklerini icra edebilecekleri atmosferi oluşturmasını bekliyoruz." dedi.

Türkiye'nin Bangladeş'teki büyükelçisini çekmesine ilişkin soru üzerine de Dujarric, Türkiye ile Bangladeş arasındaki ikili ilişkilere yönelik yorum yapamayacağını söyledi.

Cemaat-i İslami partisinin lideri Mutiurrahman Nizami, Bangladeş'teki Hasina diktası tarafından kurulan düzmece savaş suçları mahkemesinde, "Bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusuyla iş birliği yapma ve sivillere yönelik eylemlerin de aralarında bulunduğu 16 suçlamayla" iftirasıyla idam edilmişti.

HABERE YORUM KAT