1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. BM Yemen Temsilcisi İstifa Etti
BM Yemen Temsilcisi İstifa Etti

BM Yemen Temsilcisi İstifa Etti

Yemen'de Şii Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmesinin ardından siyasi kaos devam ederken BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer, dört yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

16 Nisan 2015 Perşembe 13:34A+A-

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer açıklamayı sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptı. 

BM Genel Sekreter Sözcüsü Estefan Dogrec, Ömer'in başka bir göreve geçmek istediğini kaydederek, yeni temsilcinin süreç içinde belirleneceğini belirtti. 

BM'nin Yemen'de siyasi geçiş sürecine geri dönüşü sağlayacak barış sürecini yeniden başlatmak için tüm çabayı göstereceği belirten Dogrec, Ömer’e bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Estefan Dogrec, Ban Ki-moon’un Yemen’de Bin Ömer’in ortaya koyduğu çabaları takdir ettiğini de sözlerine ekledi.

BM’deki batılı diplomatik kaynaklar son dönemde bazı Arap ülkelerinin Husilere aşırı müsamahalı davrandığı gerekçesiyle Faslı diplomat Cemal Bin Ömer’e kızgın olduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyi de önceki gün aldığı kararla Husilerden ele geçirdiği bölgeleri ve şiddet eylemlerini bırakmaları isteyerek, Husi liderleri ile eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve oğluna ambargo kararı almıştı.

Kaynaklar, BM Genel Sekreteri’nin, Ömer’in yerine Moritanyalı diplomat İsmail Vild Şeyh Ahmed’i getirmeyi düşündüğünü belirtti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT