1. HABERLER

  2. HABER

  3. BM Yemen İçin Ateşkes Çağrısını Yineledi
BM Yemen İçin Ateşkes Çağrısını Yineledi

BM Yemen İçin Ateşkes Çağrısını Yineledi

BM Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, “Yemen'de insanî yardım arası sözünün tutulmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığı”nı belirterek, tüm taraflara çatışmalara ara vermeleri çağrısı yaptı.

16 Temmuz 2015 Perşembe 10:18A+A-

O'Brien, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'deki "insanî felaket" nedeniyle derin kaygı duyduğunu vurgulayarak, milyonlarca Yemenlinin şiddetin yanı sıra aşırı açlık ve tıbbî gereç eksikliği ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Bombalamaların ve çatışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden O'Brien: "Yemen'de insanî ara için verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle son derece üzgünüm. Tüm taraflara, tüm ülke genelinde insanî yardım için koşulsuz olarak çatışmalara hemen ara vermeleri çağrısını yineliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

O'Brien, çatışmaların sürmesine rağmen insanî yardım çalışanlarının bazı bölgelere yardım ulaştırdığını ancak bunların çok yetersiz olduğunu bildirdi.

'En Kanlı Günler Yaşanıyor'

Öte yandan, aralarında BM'nin de yer aldığı "İnsanî Yardım Topluluğu", Sana'dan yaptığı açıklamada, Yemen'de hava saldırılarının başladığı mart ayından bu yana en fazla can kaybının yaşandığı günlerin bu hafta gerçekleştiğini kaydetti.

Câmîlere, okullara, pazar yerlerine hava saldırılarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, 1,3 milyon kişinin evini terk ettiği, 3 bin 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 16 bini aşkın kişinin yaralandığı belirtildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen için acil talep edilen insanî yardım miktarının ancak yüzde 16'sının karşılandığını söyledi.

Yardım sözü veren Suudi Arabistan ile bu taahhüdün hayata geçirilmesi için görüşmelerin halen sürdüğünü kaydeden Dujarric, tüm ülkelere yardım sözlerini yerine getirmesi çağrısı yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT