1. HABERLER

  2. HABER

  3. BM Suriye ile İlgili Yeni(!) Bir Karar Aldı
BM Suriye ile İlgili Yeni(!) Bir Karar Aldı

BM Suriye ile İlgili Yeni(!) Bir Karar Aldı

BM Genel Kurulu Suriye’deki çatışmaların tırmanmasını kınayan ve barışsal bir çözüm çağrısı yapan bir karar taslağını kabul etti.

16 Mayıs 2013 Perşembe 12:51A+A-

BM Genel Kurulu internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, öneri özelliği taşıyan bu kararı 107 ülke desteklerken, 59 ülke çekimser, Rusya, Beyaz Rusya, Çin, İran, Suriye, Venezuela ve Kuzey Kore dahil 12 ülke ise karşı oy kullandı. Öte yandan, geçen sene ise buna benzer bir kararı 133 ülke desteklemişti. Reuters Ajansı’nın ismi açıklanmayan BM diplomatına dayandırarak bildirdiğine göre, kararı destekleyenlerin azalması Suriye’deki hükümet güçleri ile savaşan muhaliflere duyulan endişenin artmasına bağlı bulunuyor.

Kabul edilen metinde ülkede temel insan hakları ve sosyal hakların ihlali, Suriye yönetimi tarafından ağır silahların kullanımı ve komşu ülke topraklarının bombalanmasını kınıyor. BM çatışmaların çözüme kavuşması için anayasayı gözden geçirip seçimleri gerçekleştirecek, ülke cumhurbaşkanı ve hükümetin görevlerini yerine getirecek geçiş döneminin yönetim biriminin kurulmasını öngörüyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT