1. HABERLER

  2. HABER

  3. BM Heyeti Suriye’den Ayrıldı
BM Heyeti Suriye’den Ayrıldı

BM Heyeti Suriye’den Ayrıldı

Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarını araştıran BM heyeti Şam'dan ayrıldı. Raporun hazırlanması 2 haftayı bulacak.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 09:23A+A-

Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarını araştıran Birleşmiş Milletler (BM) heyeti, Şam'dan ayrıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şam'da kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgelerde bir haftadan bu yana çalışmalarını sürdüren BM denetçileri, sabah saatlerinde Beyrut'a gitti. BM heyetinin başkanı Angela Kane'in de dün ülkeden ayrıldığı bildirilmişti.

Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarını araştırmak için başkent Şam'da bulunan BM ekibi, geçen pazartesi günü çalışmalarına başlamıştı.

Raporun hazırlanması 2 haftayı bulacak

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM kimyasal silah denetçileri ile Şam'dan ayrılan BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane ile görüşecek.

Görüşmenin ardından Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky'nin New York saati ile 12.30'da (TSİ 19.30) gazetecilere görüşmede ele alınan konularla ilgili brifing verecek.

Suriye'ye ABD öncülüğündeki uluslararası müdahale ihtimalinin artması üzerine Genel Sekreter Ban, dün BM Genel Merkezi'nde BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere'nin temsilcileriyle görüşmüştü.

Görüşmenin ardından basına herhangi bir açıklama yapılmazken, ABD basınında görüşmenin içeriğine ilişkin haberlerde, Genel Sekreter'in, denetçilerin topladığı örneklerin incelenmesi ve raporun hazırlanması için iki hafta süreye ihtiyaç olduğunu söylediği belirtildi.

Haberlerde BM heyetinin başkanı Ake Sellström'ün 3-4 haftaya ihtiyacı olduğunu ifade ettiği ancak Genel Sekreter'in Sellström'ü 2 hafta konusunda ikna ettiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT