1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. BM: “Gazze’de İnsani Durum Hâlâ Sıkıntılı”
BM: “Gazze’de İnsani Durum Hâlâ Sıkıntılı”

BM: “Gazze’de İnsani Durum Hâlâ Sıkıntılı”

Sıkıntıların ciddi anlamda devam ettiğini belirten BM Genel Kurulu Başkanı, Gazze'ye uygulanan kuşatmanın kaldırılmasını istedi.

25 Kasım 2014 Salı 11:56A+A-

Gazze üzerindeki ambargonun kaldırılması çağrısını yineleyen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Sam Kutesa, Gazze’deki durumun hâlâ sıkıntılı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'in Genel Sekreter Ban Ki-mun ve Güvenlik Konseyi Başkanı'nın katılımıyla Dünya Filistin Halkıyla Dayanışma Günü münasebetiyle yaptığı etkinlikte konuşan Sam Kutesa, Gazze’deki insani durumun hâlâ sıkıntılı olduğunu, fakirlikle işsizliğin giderek arttığını, bu durumun Gazze üzerindeki ambargonun bir an önce kaldırılmasını zorunlu kıldığını ifade etti.

BM yetkilisi 1.7 milyon Filistinlinin hayatını olumsuz yönde etkileyen Gazze üzerindeki ambargonun kaldırılması ve insanlarla eşyanın hareketlerine getirilen sınırlamaların son bulması gerektiğini belirterek, Filistinlilerle İsrailliler arasında barışın bu şartlarda mümkün olamayacağını, her iki tarafın da uluslararası ölçü ve ilkelere göre görüşmeleri sürdürmeleri gerektiğini belirtti.

Kudüs ve Batı Yaka’ya da değinen BM yetkilisi Kutesa, durumun daha da kötüleşmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT