1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. BM: Esirler Ya Yargılanmalı Ya Bırakılmalı
BM: Esirler Ya Yargılanmalı Ya Bırakılmalı

BM: Esirler Ya Yargılanmalı Ya Bırakılmalı

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, "Açlık grevindeki esirler ya yargılansın veya serbest bırakılsın." dedi.

10 Mayıs 2012 Perşembe 13:12A+A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Siyonist işgal zindanlarında yargılanmadan tutulan ve açlık grevi eyleminde olan Filistinli esirlerin ya hukuka uygun bir şekilde yargılanmaları veya serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi.

Ban Ki Moon'un sözcüsü Martin Nesirky, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin açlık grevindeki esirlerin sağlık durumunun kötüye gitmesinden kaçınılmasını ve ilgili herkesten vakit geç olmadan soruna bir çözüm bulmalarını istediğini belirtti.

Sözcü, Ban Ki Moon'un Filistinli esirlerin ve özellikle de Siyonist işgal zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulanların açlık grevi eylemini endişeyle takip ettiğini ifade etti.

Nesirky, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin bu konuyla yakından ilgilenen BM Ortadoğu Özel Temsilcisi Robert Serry'nin çabalarını desteklediğini söyledi.

Dün onlarca Filistinli, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un açlık grevindeki esirler konusuna müdahalede bulunmasını talep ederek, Birleşmiş Milletler'de görevli memurların Ramallah'taki ofislerine girmelerine engel olmuştu.

Göstericiler, Birleşmiş Milletler'i protesto eden ve işgal zindanlarında açlık grevi eyleminde olan Filistinli esirlere destek veren pankartlar taşıdı.

***

Esirlerin Bazı Talepleri Kabul Edildi mi?

Siyonist işgal rejimi yönetiminin açlık grevindeki esirlerin talepleri doğrultusunda tek kişilik hücrelerde kalan esirleri normal koğuşlara çıkarmayı kabul ettiğine dair haberler gelirken henüz bu haberler resmi olarak doğrulanmadı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin edindiği bilgiye göre, Siyonist işgal zindanlarında devam eden açlık grevi eyleminin liderleri Nefha Cezaevi'nde taleplerini görüşmek üzere cezaevi idaresiyle bir araya geldi.

Beş saat sürdüğü belirtilen görüşmede esirlerin taleplerinin ele alındığı, görüşmeye başta tek kişilik hücrelerde kalan esirler olmak üzere birçok esir liderinin katıldığı ifade edildi.

Siyonist işgal zindanlarından sızan bilgilere göre, cezaevleri idaresi İzzeddin El-Kassam üyesi üç esir dışında diğer esirlerin tek kişilik hücrelerden koğuşlara çıkarılmasını kabul etti. Hücre cezasının kaldırılması reddedilen esirlerin El-Kassam komutanları İbrahim Hamid, Hasan Selame ve Abdullah El-Bergusi olduğu kaydedildi.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Siyonist işgal yönetimi adına görüşmeye katılan Nazmi Sabita, Gazzeli esirlerin ailelerinin ziyaretine izin verilmesinin de onaylandığını ve Şalit'in esir alınmasından sonra başlanan bazı uygulamaların da gözden geçirilmesi niyetinde olduklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT