1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bizans Mezarlığına 30 Yıldır Dua Etmişler
Bizans Mezarlığına 30 Yıldır Dua Etmişler

Bizans Mezarlığına 30 Yıldır Dua Etmişler

Balıkesir'in Erdek ilçesinde 30 yıldır dua edilen şehitlik Bizans Mezarlığı çıktı.

09 Ağustos 2012 Perşembe 00:11A+A-

Balıkesir'in Erdek ilçesinde 30 yıldır insanların dua ettiği ve Şehitlik zannedilen mezarlığın Bizans mezarlığı olduğu ortaya çıktı.

Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından görevlendirilen 10 kişilik heyet, yaptığı çalışma sonucunda bu yöndeki bilgiye ulaştı. Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, "Garnizon Komutanlığı geriye dönük incelemesinde, bahse konu alanın şehitlik olarak kayıtlarda bulunmadığını tespit etti." dedi.

Bandırma Müze Müdürlüğü Müze Uzmanı Zeliha Doğan da, "Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından Müze Müdürlüğü'nden görüş istendi. Bunun üzerine araştırma kazısı yapıldı. Alanda yapılan kazı sonuçlarını bir rapor haline getirerek Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderdik. Bölgede 1914-1915 yıllarındaki savaşta yaralanarak Erdek'te hastaneye gönderilen ve hayatını kaybeden askerlerin mezarları da bulunuyor. Bunun yanı sıra 1980'li yıllarda ölmüş askerlerin de mezarları var. Bu konuda son kararı Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu verecek." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum