1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bitlis'te Hava Destekli Operasyon
Bitlis'te Hava Destekli Operasyon

Bitlis'te Hava Destekli Operasyon

Valilikten yapılan açıklamaya göre, PKK örgütüne yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda 6 militan öldü.

30 Eylül 2015 Çarşamba 17:56A+A-

Bitlis'te PKK örgütü mensuplarınca sözde "şehitlik" olarak adlandırılan bölgede inşa edildiği ve kullanıldığı değerlendirilen yapıların yıkılması amacıyla düzenlenen hava destekli operasyonda 6 militanın öldüğü bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Sehi bölgesindeki PKK örgütü mensuplarına yönelik, örgüte müzahir kişi ve gruplar tarafından, merkez bağlı Yukarıölek köyü sınırlarında inşa edilen "sözde bölücü terör örgütü mezarlığı ve eklentilerinin" kanuna aykırı bölümlerinin hukuka uygun olarak yıkımının gerçekleştirilmesi maksadıyla operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, 28-30 Eylül'de 8. Kolordu Komutanlığı koordinesinde yapılan hava destekli operasyona, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timi, Jandarma Özel Harekat ve Komando Timinin katıldığı bildirildi.

Operasyonla ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Operasyon bölgesinde Bitlis Valiliği talimatıyla, 'sokağa çıkma yasağı' ilan edilmiştir. Operasyon bölgesine gelerek güvenlik güçlerini engellemek isteyen gruplara müdahale edilmiş, sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve güvenlik güçlerimizin görev yapmasını engelleyen şahıslarla ilgili gerekli adli işlemler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılmıştır. Sehi bölgesinde 6 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilen operasyonda aynı zamanda Yukarıölek ve Aşağıölek bölgesinde izinsiz inşa edilen mezarlık ve müştemilatında bölücü terör örgütü simgeleri, işaretleri ve amblemleri ile terör örgütü mensuplarınca örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı bilinen bina ve yapılar tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir."

AA

HABERE YORUM KAT