1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Birleşmiş Milletler: 30 Bin Arakanlı Yerinden Oldu
Birleşmiş Milletler: 30 Bin Arakanlı Yerinden Oldu

Birleşmiş Milletler: 30 Bin Arakanlı Yerinden Oldu

Myanmar ordusunun geçen ay başlattığı operasyon sonrası yerlerinden olan Arakanlı müslümanların sayısı otuz bine ulaştı.

24 Kasım 2016 Perşembe 21:13A+A-

Arakan’da tırmanan şiddet olayları büyük bir mülteci krizine yol açmış durumda.

AA’da yer alan habere göre, Bangladeş sınırında yer alan Arakan’da Myanmar ordusunun geçen ay başlattığı operasyonların ardından on binlerce Arakanlı müslüman, Bangladeş’e iltica etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) yaptığı açıklamaya göre, saldırılar sebebiyle yurdunu terk etmek zorunda kalanların sayısı 30 bini buldu.

“Binlerce Arakanlı Sınırda Toplandı”

Bangladeş yönetimi gelişmeler sebebiyle sınır kontrollerini arttırırken, Myanmar Büyükelçisi’ni çağırarak göç dalgasıyla ilgili açıklama talep etti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hudut görevlilerimizin tüm çabalarına rağmen, aralarında kadın, çocuk ve yaşlılar bulunan binlerce mağdur Myanmar vatandaşının Bangladeş sınırından geçmekte olduğu, binlercesinin de sığınma için sınırımızda toplandığı bildirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Arakan’da tırmanan şiddetin, 2012 yılında Budist çoğunluğun müslüman azınlığa yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan bu yana yaşanan en ciddi çatışma olduğu bildirildi.

“Dünyada En Fazla Zulüm Gören Topluluk”

Arakanlı aktivistler, ordu birliklerinin sivilleri katlettiğini, kadınlara tecavüz edip evleri yağmaladığını söyledi.

Yetkililer bölgeye erişimin engellenmesinden dolayı, yaşanan suistimallere dâir sağlıklı bilgi alınamadığını belirtti.

Arakan’da nüfusun çoğunluğunu, BM tarafından “dünyada en fazla zulüm gören topluluk” olarak tanımlanan Arakanlı müslümanlar (Rohingya) oluşturuyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT