1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Birileri Basın Özgürlüğü mü Demişti?
Birileri Basın Özgürlüğü mü Demişti?

Birileri Basın Özgürlüğü mü Demişti?

Suriye direnişini karalamak için tetikçilik yapan Taraf gazetesi söz konu olunca basın özgürlüğü diye tutturanlar, medya patronuna giderek gazeteci şikayet ediyorlar.

14 Ocak 2014 Salı 23:12A+A-

GÜNEY UZUN / HAKSÖZ-HABER

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve yazdığı kitaptan dolayı Gülen Cemaatinin hışmına uğrayan Hanefi Avcı tutuklandığında Zaman gazetesinde hiç basın özgürlüğü diye bir yazı ya da haber görmemiştik.

Dershane gündemi ile birlikte hiçbir meşru sınırımız olmadığını deklare eden Gülen Cemaati, 17 Aralık Darbe girişimiyle beraber açıktan savaş açtığı sivil iktidara saldırmak için eline geçen tüm argümanları kullanmaktan imtina etmemekte.

Basın özgürlüğü üzerinden AK Parti’yi eleştiren Zaman, acaba Fettullah Gülen’in internete sızan ses kasetleri için acaba ne diyecek. Çünkü internete sızdırılan kayıtlarda açıkça “basın özgürlüğü” katledilmekte. Ayrıca söz konusu AK Parti  olunca “basın özgürlüğü” diye ortalığı velveleye verenler, Gülen Cemaatinin gazeteci meslektaşlarının kulağını çekmesi için medya patronuna ziyaretleri karşısında üç maymunu oynamaları ise manidardır. Kapitalist sermayenin simgesi Koç ailesi başta olmak üzere adeta tüm TUSİAD yönetim kurulu ile iş tutan, ihale ayarlayan, soruşturma açılacağı zaman tedbir almaları için uyaran, tüm işlerin son sözünü söyleyen Gülen’in sansür için “Çok iyi” dediği ses kaydındaki konuşmaları hatırlayalım.

-Turgay Ciner Bey’e uğradık bugün. Hasan beyle bir köşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Kendisini aradık. Bizzat devreye girdi. “Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz” dedi. “Hepsi bunların hizmet müessesesi” dedi. Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burda bir şey çıkartmam dedi. Öyle güzel bir görüşme geçti efendim kendisiyle.

-Fethullah Gülen: Çok iyi. Allah Razı olsun

Bu konuşmadan da anlaşıldığı üzere cemaat adına birileri Turgay Ciner’i ziyaret ediyor. Gülen Cemaatı hakkında olumsuz yazı yazan bir köşe yazarının patron tarafından kulağının çekilmesi isteniyor. Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner ise “Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz. Hepsi bunların hizmet müessesesi. Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam” diyerek gazetesinin Gülen Cemaatının emrinde olduğunu, asla olumsuz bir köşe yazısına izin vermeyeceğini, gazetesinde Gülen için sansür uygulayacağını beyan ediyor.

Suriye direnişini karalamak için tetikçilik yapan Taraf gazetesi söz konu olunca basın özgürlüğü diye tutturanlar, medya patronuna giderek gazeteci şikayet ediyorlar. AB raporunda basın özgürlüğünden endişe edildiğine dair ifadeleri manşete taşıyan Zaman gazetesi, bizzat kendisi ve içinde bulunduğu Gülen Cemaatine karşı tek bir menfi söze, yazıya tahammül bile edemiyor. Acaba Gülen cemaatinin kafasında ki basın özgürlüğü kendisi lehine isteyenin sınırsızca yazı yazma özgürlüğü müdür?


Zaman gazetesi aralık ayında Basın özgürlüğü ile ilgili 10’a yakın haber yapılmış.

taraf2.jpg

‘Taraf ve Baransu soruşturmasıyla basın özgürlüğüne darbe vuruldu’

22. Aralıkta 2013

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanmasını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Emniyete basının girmesinin yasaklanması sansürdür.” denildi.

gazetecilercemiyeti.jpg

Basın özgürlüğünde ciddi endişeliyiz

13 Aralık 2013

AB, Türkiye’deki reform sürecinden memnuniyetini ifade ederken, basın hürriyetine ilişkin sorunlardan bir defa daha “ciddi şekilde endişeli” olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT